Εμβολιασμός: Οι νέοι πατάνε… γκάζι για την «Ελευθερία» – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45 ως 49 ετών – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Εμβολιασμός: Τεράστια συμμετοχή δείχνουν οι 30άρηδες και οι 40άρηδες χτίζοντας ακόμα πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας στη χώρα. Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45 ως 49 ετών. Πότε και για ποιους θα γίνονται εμβολιασμοί κατ’ οίκον.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και νεότεροι πολίτες, εκτινάσσει το σχέδιο «Ελευθερία». Η ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ετών πάτησε… γκάζι και από κοντά ακολούθησε κι αυτή των 40 – 44 ετών! Ακόμα και τη Μεγάλη Παρασκευή, οι εμβολιασμοί έγιναν με αμείωτους ρυθμούς, κάτι που προφανώς και ευνοεί το «χτίσιμο» του τείχους ανοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των 30άρηδων έχουν ήδη προγραμματιστεί 130.000 ραντεβού και έχουν γίνει 19.000 εμβολιασμοί, ενώ αντίστοιχα για την ομάδα 40 -44 έχουν προγραμματιστεί 70.000 ραντεβού και έχουν γίνει 3.780 εμβολιασμοί. Οι αριθμοί δείχνουν πως το σχέδιο προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ από το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 45 – 49 ετών, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται στο emvolio.gov.gr, έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 3.097.693 εμβολιασμοί. Οι 2.153.570 έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση, ενώ 944.123 έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, με τον στόχο του ενός εκατομμυρίου πλήρως εμβολιασμένων να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Οι εμβολιασμοί μέχρι 30 Απριλίου 2021emvolio.gov.gr

Με βάση τα στοιχεία που ήδη καταγράφονται αλλά και αυτά που αναμένονται, ο στόχος των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εφικτός ειδικότερα μετά το άνοιγμα περαιτέρω εμβολιαστικών κέντρων που θα φτάσει τον αριθμό τους στα 1.500.

Στόχος είναι να φτάσει η χώρα στους 5.000.000 εμβολιασμούς στο τέλος Μαΐου. Σύμφωνα με όσα αναμένονται, άλλωστε, στη χώρα θα είναι διαθέσιμες επιπλέον 2.500.000 δόσεις εμβολίων μέσα στον Μάιο και άλλες 4.000.000 δόσεις τον Ιούνιο έτσι ώστε να προχωρήσει η πολυπόθητη ανοσία.

Πότε θα γίνονται εμβόλια κατ’ οίκον

Επιπλέον, στη «μάχη» θα μπει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson όπως αναφέραμε, με το οποίο θα μπορούν από τις 15 Μαΐου να εμβολιάζονται και άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, θα δοθεί η δυνατότητα για κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Όπως είναι λογικό, αν υπάρξει ανάλογα μεγάλη συμμετοχή και στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι εμβολιασμένοι και το τείχος ανοσίας θα «χτιστεί» πιο γρήγορα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.009 νέες μολύνσεις στην Αττική – Παραμένει υψηλά η Θεσσαλονίκη



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author