Εμβολιασμοί: 150.000 ραντεβού πρώτης δόσης από την προηγούμενη Τρίτη

Estimated read time 1 min read

Συνεχίζεται η σταδιακή αύξηση του αριθμού των πολιτών άνω των 60 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19, μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. 

Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, από την προηγούμενη Τρίτη -όταν ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών– πάνω από 150.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης εμβολίου, εκ των οποίων οι 67.000 είναι άνω των 60.

Το ίδιο διάστημα, περισσότεροι από ένα εκατ. πολίτες (1.095.944) όλων των ηλικιακών κατηγοριών έκλεισαν ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

Χθες, Δευτέρα, τα ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60 ετών ξεπέρασαν τις 11.000, σε σύνολο 28.000 πρώτων δόσεων.

Αν και ο αριθμός των ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί δεν είναι μεγάλος συγκριτικά με τους πάνω από 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών που ήταν ανεμβολίαστοι πριν από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας, χθες ο κ. Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον ρυθμό με τον οποίο προγραμματίζονται τα σχετικά ραντεβού.

Σημειώνεται ότι ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών. Τα παιδικά εμβόλια έναντι της COVID-19 θα παραληφθούν από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.  Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού από τους γονείς θα ενεργοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε πρώτη φάση σε 75 εμβολιαστικά κέντρα σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και νοσοκομεία. Είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική, οι εμβολιασμοί παιδιών 5 έως 11 ετών θα γίνονται σε πέντε εμβολιαστικά κέντρα: Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Παίδων Πεντέλης, Ασκληπιείο Βούλας, Κέντρο Υγείας Αγία Σοφία Πειραιά και Κέντρο Υγείας Περιστερίου. 

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Σπριντ για την τρίτη δόση, στο ρελαντί για την πρώτη

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author