Εμβολιασμοί: «Φρενίτιδα» στους 40αρηδες – «Ανοίγουν» και τα εμβόλια στο σπίτι

Estimated read time 1 min read

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στην κατηγορία των 40-44 ετών για εμβολιασμό – Ξεκινούν τον Μάιο και τα εμβόλια στο σπίτι

Με καταιγιστικό ρυθμό ζητούν από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ένα ραντεβού εμβολιασμού οι πολίτες 40 έως 44 ετών με την κυβέρνηση να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της όπως τα εμβόλια στο σπίτι.

Η ζήτηση ήταν, μάλιστα, τόσο μεγάλη ώστε με το που άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για μικρό χρονικό διάστημα η πλατφόρμα έπεσε.

Ευτυχώς, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα και μέχρι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης είχαν «κλειδώσει» πάνω από 120.000 ραντεβού.

Παράλληλα από τη Μεγάλη Δευτέρα περισσότεροι από 114.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο, αξιοποιώντας την επιλογή που τους δόθηκε να εμβολιαστούν νωρίτερα, με AstraZeneca.

Αυτοί εξ αυτών που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση ξεπερνάνε, δε, τους 10.000.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τα άτομα ηλικίας 45-49 ετών.

Εμβόλια στο σπίτι

Ένα από τα σημαντικά επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία» είναι αυτό που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τον εμβολιασμό πολιτών στο σπίτι.

Όπως ανακοίνωσε οι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο θα υπάρχει σε επάρκεια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τέλος Μαΐου να υπάρχουν 5 εκατ. εμβολιασμένοι που σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, ότι «θα πλησιάζουμε προς το 50% των εμβολιασμένων με μία δόση».

«Θα είναι ένας επαρκέστατος όρος για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.435 νέα, 73 θανάτους και 817 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author