Ελευσίνα: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια – Έλεγχοι σε ΙΧ και ΚΤΕΛ

Estimated read time 1 min read

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί στα διόδια της Ελευσίνας καθώς πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι σε ΙΧ και λεωφορεία των ΚΤΕΛ. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 06:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο, έχουν καταγραφεί περίπου από 13.000 οχήματα και πάνω από 200 οδηγοί υποχρεώθηκαν σε αναστροφή καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση έχουν δοθεί στην κυκλοφορία πέντε λωρίδες έναντι τριών που ήταν ανοιχτές τις προηγούμενες ημέρες.

 

Οι σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων αλλά και από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αφού παρατηρήθηκε ότι αρκετοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Έτσι οι επιθεωρητές με ένα φορητό σαρωτή, ταυτοποιούν και διασταυρώνουν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

 

Οι έλεγχοι αναμένεται να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

 

 

Οι παραβάσεις τη Μ. Τετάρτη

 

Χθες, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 112.278 έλεγχοι, από τους οποίους οι 13.409 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 888 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις. Σε 765 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης, επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.  Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, στις 7 Νοεμβρίου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 185.436 ομοειδείς παραβάσεις.

 

Σε 115 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και λοιπές συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 113 πρόστιμα των 300 ευρώ και δύο των 150 ευρώ.  Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων, στις 7 Νοεμβρίου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 51.993 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 49.933 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.060 των 150 ευρώ.

 

Παράλληλα βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις και τέσσερις συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και λοιπές παραβάσεις. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων  έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.746 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.886 άτομα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author