Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο Ν. Χαυτούρας – Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί

Estimated read time 1 min read

Τι υποστηρίζουν οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας • «Γαλάζια» σπέκουλα που έφερε έκρηξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, αλλά και απομάκρυνση του γιατρού από τις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Στο επίκεντρο των ερευνών για την τραγωδία των Τεμπών έχουν μπει και οι εξελίξεις που σχετίζονται με την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Η ΕΔΕ για τη χορήγηση της άδειας ολοκληρώθηκε και ο φάκελος διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια, ενώ οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί τίθενται σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Διαρροές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι από την ΕΔΕ προέκυψε πως ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. 

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Νίκος Χαυτούρας, που ήταν υποψήφιος στη Μαγνησία, τίθεται εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά. Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες.

Τι υποστηρίζουν οι γιατροί στις καταθέσεις τους

Το θέμα προέκυψε μετά από τη χορήγηση αναρρωτικής τριάντα ημερών προς τον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, ο οποίος φέρεται να πήγε στο Νοσοκομείο Βόλου με πόνο στη μέση.

Ο επιμελητής-γιατρός της Νευροχειρουργκής που υπέγραψε το χαρτί υποστήριξε στην κατάθεσή του υπέγραψε «καλή τη πίστη» την άδεια και έπειτα από εντολή του διευθυντή της κλινικής, Νίκου Χαυτούρα.

Σήμερα, πάντως, ήταν η σειρά του διευθυντή να καταθέσει, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι έδωσε εντολή για να χορηγηθεί η αναρρωτική άδεια, υποστηρίζοντας ότι είπε μεν τη γνώμη του, αλλά ο κάθε γιατρός είναι ανεξάρτητος να αποφασίσει και επέμεινε ότι δεν έχει υπογράψει κάποιο χαρτί.

Ο επιμελητής, όμως, υποστηρίζει ότι έχει στην διάθεσή του το επίμαχο χαρτί με την υπογραφή του διευθυντή.

Λίγη ώρα μετά την κατάθεσή του, σήμερα, ο Νίκος Χαυτούρας προχώρησε σε δήλωση προς τα μέσα υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης.

Παραδέχθηκε ότι είπε την άποψή του ιατρικά, όμως δεν έδωσε ούτε υπέγραψε κάποια άδεια. Πρόσθεσε δε ότι ο γιατρός-επιμελητής είναι έμπειρος και μπορούσε να λάβει τις αποφάσεις μόνος του.

Η «γαλάζια» σπέκουλα και η έκρηξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Χθες, εξάλλου, το θέμα των γιατρών μπήκε και στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον υπουργό Υγείας να αφήνει περίεργες υπόνοιες και να κάνει σπέκουλα με την «πράσινη» υποψηφιότητα του Νίκου Χαυτούρα για να εισπράξει 

Ο Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει στις δηλώσεις του «εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα, για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, δεν είναι ένα περιστατικό που θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική. Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και, επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά. Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής, ο συγκεκριμένος, που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση. Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών, ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη σπέκουλα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι τον 59χρονο σταθμάρχη στη Λάρισα τον τοποθέτησε στο συγκεκριμένο πόστο συνδικαλιστής στο ΠΑΣΟΚ.

Η οργισμένη απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη δεν άργησε να έρθει:

Το επιτελικό κράτος έγινε επιτελείο της χυδαιότητας και της Ακροδεξιάς.

Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί.

Από την καθυστερημένη συγγνώμη, πέρασαν στην αδιάντροπη αθλιότητα για να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Αλήθεια, τι θα πει αυτή η Κυβέρνηση στους γονείς των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους πηγαίνοντας στα πανεπιστήμιά τους; 

Ότι για όλα φταίει ένα ιατρικό παραπεμπτικό δυο μέρες μετά την τραγωδία;

Τι θα πει στους συγγενείς των παιδιών που αγόρασαν το εισιτήριο προς τον θάνατό τους, πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις Καραμανλή για ασφαλή σιδηρόδρομο; 

Οι ακροδεξιοι προπαγανδιστές δίνουν αγώνα για να σώσουν τις καρέκλες τους αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία.

Ντροπή, ντροπή, ντροπή!

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author