Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν βγήκε σε ζωντανή μετάδοση στο BBC – Σάστισε η δημοσιογράφος – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής του BBC, εκπρόσωπος των ταλιμπάν τηλεφώνησε και βγήκε στον «αέρα», αιφνιδιάζοντας την δημοσιογράφο. 

Έκπληκτη έμεινε η δημοσιογράφος του BBC, Υalda Hakim όταν ενημερώθηκε, ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής επικοινωνίας βρισκόταν εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η δημοσιογράφος του BBC αντέδρασε αρχικά αμήχανα, καθώς και η ίδια έχει γεννηθεί στη χώρα η οποία έχει ανακαταληφθεί από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές.

«Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Shail Shaheen, στη γραμμή. Κύριε Shaheen, με ακούτε;», ήταν τα πρώτα λόγια της έμπειρης δημοσιογράφου του BBC.

Ο Suhail Shaheen, ένας εκ’ των εκπροσώπων των ταλιμπάν θέλησε να παρέμβει σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις και αποκάλυψε τις προθέσεις του νέου καθεστώτος. «Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη».

Στην συνέχεια ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία τονίζοντας την ανάγκη για ισλαμική κυβέρνηση. Παράλληλα, δεν απέκλεισε επαναφορά των απάνθρωπων τιμωρητικών πρακτικών, από το καθεστώς των ταλιμπάν, όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους», είπε. «Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης».

Τέλος ανέφερε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα»: Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν πλήρως ο 70χρονος που πέθανε



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author