Εκατέρωθεν «προειδοποιήσεις» και απειλές | 902.gr

Estimated read time 1 min read

Με φόντο την τεράστια όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τις προειδοποιήσεις» των ΗΠΑ ότι «παρακολουθεί στενά» κατά πόσο η Κίνα βοηθά τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζινπίνγκ».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε στον Κινέζο πρόεδρο «τις επιπτώσεις και τις συνέπειες», εάν το Πεκίνο παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη στήριξή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο χωρών μας», επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου.

Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ως οι δύο κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, εναπόκειται σε εμάς όχι μόνο να οδηγήσουμε τις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ στον σωστό δρόμο αλλά και να επωμιστούμε τις διεθνείς μας ευθύνες», υποστηρίζοντας ότι «οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν μπορούν να φτάνουν μέχρι την ένοπλη αντιπαράθεση». Αναφορικά με την Ουκρανία είπε ότι οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author