Εισηγήσεις Επιτροπής για Αττική: Ανοιχτά Γυμνάσια, κλειστά Λύκεια, λιανεμπόριο με click away και click in shop

Estimated read time 1 min read

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, 14:47

Με τη μέθοδο του click in shop, δηλαδή με ραντεβού, εισηγούνται οι ειδικοί να λειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου θα λειτουργούν με click away.

Όσον αφορά στα σχολεία οι ειδικοί προτείνουν το άνοιγμα των Γυμνασίων σε όλη τη χώρα, ενώ για τα Λύκεια η εισήγηση είναι να παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές. Μάλιστα, και η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, εκτός από τις κόκκινες περιοχές όπου και εκεί θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια, ενώ απέρριψε το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ λυκείου.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, η εισήγηση της Επιτροπής είναι να ανοίξουν σε όλες τις μη επιβαρυμένες περιοχές. 

Όσον αφορά το σενάριο επέκτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες εφαρμογής και αναμένεται να συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Οι 9 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Σε εννέα περιοχές εμφανίζεται σημαντικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων, με την Αττική φυσικά να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς. Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, οι περιοχές που προβληματίζουν είναι οι εξής:

Αττική (κεντρικός και βόρειος τομέας)

Σαντορίνη

Μύκονος

Ροδόπη

Δυτική Αττική

Λακωνία

Μαγνησία

Εύβοια

Αχαΐα

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author