Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Estimated read time 1 min read

Εισβολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».
Οι περίπου 20 αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό με μήνυμα «Κράτος εμπρηστής» και πέταξαν εκατοντάδες τρικάκια  με σχετικό περιεχόμενο εντός κι εκτός του κτιρίου.

Πληροφορίες ανέφεραν πως επιχείρησαν να εισέλθουν και στο γραφείο του υπουργού Κώστα Σκρέκα

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, πραγματοποιώντας προσαγωγές.  

Σε ανάρτηση στον ιστότοπό τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως «είναι λοιπόν η καταστροφή μισού εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, είναι τα τόσα καμένα σπίτια, είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας μεροκαματιάρηδων αγροτών, μελισσοκόμων, ρετσινάδων στην Εύβοια, υπόθεση τριών ημερών δημοσιότητας; Είναι η τύχη ανθρώπων της τάξης μας ένα προπαγανδιστικό στιγμιότυπο στα ΜΜΕ με μοναδικό ζητούμενο μη τύχει και χάσει ψήφους η αγαπημένη τους κυβέρνηση; Από ό,τι φαίνεται, είναι. Και είναι γιατί εμείς, ο κόσμος της δουλειάς, οι φτωχοί/ές, οι εκμεταλλευόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες τους έχουμε δώσει κάθε δικαίωμα. Τους έχουμε επιτρέψει να μας οδηγούν στην καταστροφή, να μας εγκαταλείπουν στην καταστροφή και μετά να κλαίνε για τρεις μέρες τη δική μας μοίρα πριν η καταστροφή μας καταλήξει στον κάδο της λήθης».

Σε άλλο σημείο, ανέφεραν: «Για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, για τους ανθρώπους της δικής μας τάξης, οι «τρεις ημέρες δημοσιότητας» θα διαρκέσουν χρόνια. Και πρέπει και αυτές οι καταστροφές και οι επερχόμενες να διαρκέσουν χρόνια και στη συνείδηση ολόκληρης της κοινωνικής βάσης. Κάθε φορά που το κράτος αποτυγχάνει να ικανοποιήσει τις δικές του «υποχρεώσεις», στο όνομα των οποίων κατέχει εξουσία, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν και γιατί πρέπει να συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε αυτή την εξουσία».

«Δεν είναι ανίκανο το κράτος. Αντίθετα είναι εξαιρετικά ικανό να κάνει τη δουλειά του. Τη δική του δουλειά, όχι τη δική μας. Κι όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο. Αν κάποτε έπρεπε να διοχετεύει κονδύλια σε καθαρισμούς δασών και ζώνες πυροπροστασίας, σήμερα αυτά τα ποσά μπορεί να τα κυκλοφορήσει στην αγορά με τρόπους όπως συνεντεύξεις τύπου ή μαζικές ενημερωτικές καμπάνιες στα Αθηναϊκά μέσα μεταφοράς για τους κινδύνους πυρκαγιάς από αγροτικές δραστηριότητες και να βγάλει και την υποχρέωση. Αν κάποτε έπρεπε να σώσει, συντονίζοντας τους κατοίκους, ένα χωριό από το να καεί, σήμερα κηρύττει επικοινωνιακή εκστρατεία υπέρ της «ανθρώπινης ζωής», εκκενώνει τα πάντα και αφήνει το χωριό να καεί απαιτώντας να ακούσει και ευχαριστώ στη συνέχεια. Το κράτος κάνει όλο και καλύτερα τη δουλειά του κι αυτό σημαίνει ότι οι «δικές μας δουλειές» πάνε όλο και χειρότερα. Το νέο στάνταρ σε μια επαπειλούμενη καταστροφή έχει πέσει τόσο χαμηλά, όσο απλά να βγούμε ζωντανοί από αυτήν. Δεν θα πάμε μακριά έτσι, σίγουρα όχι μέσα σε πανδημία και κλιματική αλλαγή. Και αυτό το είδαμε πεντακάθαρα ακόμα και μέσα από τα ΜΜΕ εκείνες τις μέρες» συνέχισαν στην ανάρτηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός εφήβων: Αύξηση 90% στα κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους από τον Ιούλιο

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Μίκης Θεοδωράκης: Το απίστευτο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται στη σκιά του αποχαιρετισμού του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author