Εισήγηση επιτροπής: Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Estimated read time 1 min read

Την ενίσχυση του testing σε όλη την επικράτεια για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, φαίνεται πως εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα:

  • Μια φορά με τη μέθοδο του self test
  • Μια φορά με αυτή του rapid.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να δηλώνεται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Διαβάστε ακόμη: Στη δουλειά με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, είχε αποφασιστεί η διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις σε έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της επικράτειας.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, έχουν τεθεί επί τάπητος όλες οι νέες εξελίξεις όσον αφορά στην πανδημία.

Lockdown στην Μύκονο: Προς άρση των μέτρων

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η άρση των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στη Μύκονο το περασμένο σαββατοκύριακο λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παραταρήθηκε στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ τέθηκαν μια σειρά από έκτακτα μέτρα το περασμένο Σάββατο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της πανδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές.

Ειδικότερα, τέθηκαν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα: 

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  1. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Στην αρχική απόφαση υπήρχε η επισήμανση ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, προτού ληφθούν νέες αποφάσεις θα υπάρξει ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εξετάζει επίσης το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και το πώς θα υπάρξει μια γραμμή άμυνας για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. 

Μετάλλαξη Δέλτα: «Τρομακτικός» ο ρυθμός μετάδοσης στη χώρα

Την ανησυχία του για το ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρμουμανέας, μιλώντας για «μία πανδημία των ανεμβολίαστων».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, σημειώνοντας πως «ήδη είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ακόμα ότι είναι κατά 99% ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται και πάνε σε ΜΕΘ, καθώς ο εμβολιασμός σώζει ζωές.

Διαβάστε ακόμη: Όμηρος της μετάλλαξης «Δέλτα» η παγκόσμια κοινότητα

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author