Εικόνες από τα εμβολιαστικά κέντρα στο Ίλιον – Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Estimated read time 1 min read

Τρία κέντρα εμβολιασμού συστεγάζονται στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και έχουν πλέον εξοπλιστεί ώστε να είναι έτοιμα όταν θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κοροναϊό.

Οι πολίτες  θα προσέρχονται για εμβολιασμό αφού έχει οριστεί το ραντεβού τους. Θα λαμβάνεται σύντομο ιστορικό υγείας από τον γιατρό, με ερωτήσεις όπως για παράδειγμα εάν υπάρχει αδιαθεσία, εάν υπάρχουν αλλεργίες, κα, και στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες θα πραγματοποιούν το εμβόλιο.

Η όλη διαδικασία μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο θα διαρκεί 10 – 15 λεπτά ενώ επιπλέον 15 λεπτά θα περιμένει αφού εμβολιαστεί ο πολίτης στην αναμονή που έχει διαμορφωθεί ώστε να επιβεβαιωθούν οι γιατροί ότι όλα πήγαν καλά και δεν παρουσιάζεται κάποια παρενέργεια. Παράλληλα, η πράξη του εμβολιασμού θα καταχωρείται ηλεκτρονικά στο εμβολιαστικό μητρώο.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα. Μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία τότε ο πολίτης θα κλείσει και το ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου που αναμένεται να είναι μέσα στις επόμενες 20 ημέρες περίπου από τον πρώτο εμβολιασμό.

Τα εμβόλια θα φτάνουν στα εμβολιαστικά κέντρα σε θερμοκρασία ψυγείου, σε στερεή μορφή, και θα μπαίνουν στο ψυγείο με το οποίο έχουν εφοδιαστεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα. Για να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός είναι απαραίτητη η απόψυξη και ανασύσταση.

Μισή ώρα πριν τον εμβολιασμό τα εμβόλια βγαίνουν από το ψυγείο και πραγματοποιείται ανασύσταση με χλωριούχο νάτριο. Σε αυτή την υγρή μορφή μπορούν να παραμείνουν περίπου 2 ώρες. Κάθε φιαλίδιο “βγάζει” πέντε δόσεις, επομένως σε διάστημα δύο ωρών πρέπει να έχουν γίνει οι εμβολιασμοί πέντε ατόμων. Ο χρόνος … διάρκειας ζωής των εμβολίων είναι αυτός που θα καθορίσει και τα ραντεβού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author