Δ. Κουτσούμπας: «Ολη η κυβέρνηση συμφωνεί στις απολύσεις»

Δ. Κουτσούμπας: «Ολη η κυβέρνηση συμφωνεί στις απολύσεις»


«Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δήθεν κλαίγεται για το 1,5 εκ. των ανέργων και προσπαθεί να καθησυχάσει ότι η ανεργία φρενάρει, την ίδια στιγμή που καλλιεργεί ελπίδες στους άνεργους ότι κάτι καλύτερο έχουν να περιμένουν από την πολυπόθητη ανάπτυξη, προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του στόχου για 2000 και πλέον απολύσεις δημοσίων υπάλληλων, μέσα στον Ιούνη» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Ελευσίνα.


«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ευθύνη και των κομμάτων που συγκυβερνούν ή την στηρίζουν όπως η Χρυσή Αυγή, είναι αποφασισμένη. Και γι’ αυτό και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να προχωρούν σε απολύσεις πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Μη σας ξεγελούν οι ελιγμοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν διαφωνούν με τις απολύσεις αλλά με τον τρόπο που θα γίνουν αυτές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.


«Η προσπάθεια να στηθεί προεκλογικό σκηνικό νέου διπολισμού (με ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ), που πυροδότησε η κυβέρνηση της ΝΔ με το συγκεκριμένο τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ, ανεξάρτητα από δυσκολίες στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού, λόγω της δικής μας παρέμβασης, λόγω των ελιγμών των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει και το ποια πρέπει να είναι η ουσιαστική κατεύθυνση της πάλης, της διεξόδου» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «από τη μια πλευρά βρίσκονται οι εργάτες, μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, κι από την άλλη είναι τα μονοπώλια και το αστικό κράτος τους».


Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ καθώς και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α «μαζί με τις κάθε είδους συνιστώσες , εντός και εκτός συνασπισμού», κάλεσε τον λαό να τσακίσει τον ναζισμό και να απομονώσει τα «τσιράκια του συστήματος, τους χρυσαυγίτες φασίστες» και ταυτόχρονα κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στην ΕΡΤ η συγκυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους βάζοντας σε ένα τσουβάλι: χαμηλόμισθους δημοσιογράφους, κακοπληρωμένους τεχνικούς και άλλο προσωπικό που κάνει το καθημερινό χαμαλίκι της δουλειάς και καλοπληρωμένους- χρυσοπληρωμένους αστέρες και τα κάθε είδους λαμόγια που η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εξέθρεψαν σε όλο το δημόσιο τομέα».


Πρόσθεσε δε ότι αυτή η επιχείρηση «πάει να φορτώσει στους εργαζόμενους όλα τα κακά της κρατικής τηλεόρασης βγάζοντας λάδι διαχρονικά τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες κυβερνήσεις συνεργασίας και τα κόμματα, όπως αυτό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που συνέβαλαν σημαντικά στην ύπαρξη αυτού του πελατειακού άρρωστου δημόσιου, του καπιταλιστικού δημόσιου τομέα, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε και σήμερα ακόμα ουσιαστικά συμπεράσματα».


Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην λογική της «ανταγωνιστικής ΕΡΤ» διόριζαν διοικήσεις, τοποθετούσαν διευθυντές και αξιοποιούσαν την δημόσια Ραδιοτηλεόραση για την κυβερνητική προπαγάνδα και την προβολή του κυβερνητικού έργου τονίζοντας πως «δεν θα μπορούσε να ‘ταν αλλιώς αφού η ΕΡΤ, ήταν, είναι και θα είναι, όσο η εξουσία είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους τους».



Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author