Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος, τελευταία θα ανοίξει η εστίαση

Estimated read time 1 min read

Με αφορμή το άνοιγμα της αγοράς, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε ότι η εστίαση «θα ανοίξει τελευταία. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα».

Τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ότι τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα κλείσουν ξανά. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το άνοιγμα του λιανεμπορίου «δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο»..

Όπως είπε με νόημα, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο πρϋποθέσεις: «Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο κομμάτι της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας.

Συμπλήρωσε ότι η εστιάση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η εστίαση.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Ορκωμοσία Μπάιντεν: «Φρούριο» η Ουάσινγκτον με 25.000 Εθνοφρουρούς «έτοιμους για όλα»

Μέσα στον κρυφό παράδεισο του Θανάση Ευθυμιάδη – Φωτογραφίες 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author