Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Βουλή

Estimated read time 1 min read

Θετικοί στον κορονοϊό ανιχνεύθηκαν δύο υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, οι οποίοι απασχολούνται σε γραφεία εκτός του Μεγάρου της Βουλής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, πρόκειται για ζευγάρι, το οποίο νόσησε από το οικογενειακό του περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βγήκε θετικό το τεστ για τον υπάλληλο της Βουλής, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Την επομένη, θετικό ήταν και το τεστ της συντρόφου του και υπαλλήλου της Βουλής, με το προεδρείο της Βουλής να δίνει εντολή για απολύμανση του περιφερειακού κτιρίου της Βουλής την Κυριακή.

Κατά τις κοινοβουλευτικές πηγές, η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές και στις οποίες δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες. Αντίστοιχες οδηγίες δόθηκαν και στις υπόλοιπες 9 επαφές χαμηλού κινδύνου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα rapid τεστ όσων ήρθαν σε επαφή με το δεύτερο κρούσμα βγήκαν αρνητικά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν επαναληπτικά τεστ.

Να επισημανθεί ότι το δεύτερο κρούσμα αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13 έως 15 Οκτωβρίου, με τα μοριακά τεστ να βγαίνουν αρνητικά.



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author