Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, παρά τα όσα έλεγε η Κεραμέως – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο ώστε να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές των σχολείων της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή 21/08 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές” είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι έχουν σχεδιαστεί 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας, σημειώνοντας ότι “δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα”.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι πριν τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open, σε ερώτηση για το ποιος θα καλύψει το κόστος, το έριξε στην… ατομική ευθύνη.

“Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά”, είπε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως, διευκρινίζοντας ότι μιλάμε πάντα για χρήση στους εσωτερικούς και όχι στους εξωτερικούς χώρους στο σχολείο.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author