ΔΟΛ: Μια επιστολή με νόημα (20% μειώσεις και όχι στις ομαδικές απολύσεις)

Διαφωτιστικότατη είναι η επιστολή που στις 25 Νοεμβρίου προωθήθηκε από την διοίκηση του ΔΟΛ προς τους… ενδιαφερόμενους.

Αφού γίνεται ένα ρεζουμέ για τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στην αγορά αλλά και στα έσοδα της εταιρείας από το 2008 (!), αφού γίνεται λόγος για την «κατάσταση που δημιουργείται» και «απειλεί να στραγγαλίσει τα παραδοσιακά Μέσα Ενημερώσεως, ενώ και όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων η πορεία είναι ζημιογόνος», εκπέμπεται μήνυμα αισιοδοξίας. Με θυσίες και σκληρή λιτότητα, φυσικά…

Έτσι, στην ίδια επιστολή προωθείται μήνυμα σωτηρίας των Μέσων Ενημέρωσης με εκδοτικές μεταβολές «για να έχουμε οικονομία στο χαρτί και στις εκτυπώσεις», αλλά και για να… «απαλλαγούμε από το υπερβολικό κόστος των «δώρων» που έχουν διαλύσει τα Μέσα Ενημερώσεως στα πλαίσια ενός άκριτου και καταστροφικού ανταγωνισμού και γενικώς μειώνουμε όλα τα έξοδα – ακόμη και τις αγορές ξένων εντύπων περιορίζουμε».

(Βέβαια, εδώ τίθεται το Κολόμβιο ερώτημα, που αντί για το… αυγό και την κότα, αντικείμενο του έχει το ποιος προώθησε και συντήρησε όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική των ακριβών δώρων από τις εφημερίδες και τα περιοδικά).

Πάμε όμως στο ψητό, εν προκειμένω στην επιστολή που τονίζει ότι η κατάσταση χρήζει περαιτέρω περικοπών.

Τονίζεται ότι αφού εξετάστηκαν διάφορες λύσεις – και αποκλείστηκαν καταρχήν οι ομαδικές απολύσεις – η διοίκηση κατέληξε στην απόφαση να ζητηθεί απ’ όλους περιορισμός των αποδοχών (προσωρινός, όπως ευελπιστούν οι ανώτεροι…).

Βάσει αυτής της απόφασης, από «01/12/2011 όλες οι αμοιβές μειώνονται κατά 20% με ελάχιστο όμως ύψος μισθού μετά τις περικοπές τα 1.200 ευρώ».

Ας υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη μείωση θα έχει ισχύ δύο ετών και ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα «σημερινά» επίπεδα, αν το επιτρέψει η διαφημιστική αγορά.

Επίσης, στην περίπτωση εκείνη που υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ «η εταιρεία θα την αποδεχθεί και θα αναπροσαρμόσει κατά τις προβλέψεις της τις αποδοχές των εργαζομένων της».

 


More From Author