Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Πυροβολούν και συλλαμβάνουν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των δημοσιογράφων που δέχονται επίθεση απο τις αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ την ώρα που καλύπτουν τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ..

Μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου του CNN ολο και περισσότεροι συνάδερφοί του αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τις επιθέσεις που δέχονται από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τραυματίζονται.

Ο Ryan Faircloth, ρερπόρετ της Star Tribune, ανέφερε οτι αστυνομικοί έβαλαν στο στόχαστρο το αυτοκίνητό του τραυματίζοντας και τον ίδιο.

Ο Michael Anthony Adams, του “Vice in Minneapolis” ανήρτησε στο twitter ένα βίντεο όπου ακούγεται ο ίδιος να φωνάζει οτι είναι δημοσιογράφος την ώρα που ένας αστυνομικός τον ρίχνει στο έδοαφος κι ένας άλλος τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού.

Η δημοσιογράφος των Los Angeles Times, Molly Hennessy-Fiske ανήρτησε στο Twitter βίντεο με την καταγγελία της για χρήση χημικών εναντίον δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που κάλυπταν τα επεισόδια, παρά το γεγονός οτι ενημέρωσαν τις αρχές για την επαγγελματικής τους ιδιότητα.

O Βραβευμένος φωτορεπόρτερ Tom Aviles χτυπήθηκε με πλαστική σφαίρα και συνελήφθη στη Μινεάπολη.

Δύο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters τραυματίστηκαν από σφαίρες καλυμμένες από καουτσούκ στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με το βίντεο που τράβηξε ο εικονολήπτης Χούλιο- Σέζαρ Τσάβες, ένας αστυνομικός σημαδεύει απευθείας εναντίον του, την ώρα που η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Λίγα λεπτά αργότερα τόσο ο Τσάβες όσο και ο Ρόντνεϊ Σιούαρντ, σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες όταν βρίσκονταν σε ένα κοντινό βενζινάδικο όπου αναζήτησαν καταφύγιο .

Στο βίντεο που τράβηξε ο Τσάβες την ώρα που έτρεχαν για να βρουν ένα ασφαλές σημείο ακούγονται πυροβολισμοί και ο Σιούαρντ φωνάζει “με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα”.

Το συνεργείο του CBS δέχθηκε πλαστικές σφαίρες την ώρα που στο σημειίο όπου βρισκόταν δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα.

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε και η δημοσιογράφος Sarah Belle Lin στην Καλιφόρνια.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author