Δολοφονία Αλκη: Η επίθεση του 2019, η «διαφυγή» στην Αλβανία και ο κύκλος των υπόπτων

Estimated read time 1 min read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κύκλου των υπόπτων και πιθανών συνεργών στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Πηγές του Υπ. Προστασίας του Πολίτη διέψευδαν δημοσιεύματα περί ταυτοποίησης υπόπτου για τη δολοφονία Καμπανού και άρα διαφυγής του στην Αλβανία.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες υπάρχει ένα άτομο που δεν εντοπίστηκε από τις εν εξελίξει έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και εμπλέκεται σε παλαιότερη υπόθεση που ίσως περιορίσει τον κύκλο των υπόπτων. 

Πρόκειται για επεισόδιο χρονολογούμενο τον Μάρτιο του 2019, όταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού είχε σημειωθεί επίθεση με μαχαίρι εις βάρος οπαδών του Άρη.

Στο πλαίσιο εκείνης της υπόθεσης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας Έλληνας, γεννηθείς το 2000.

Σε μεταγενέστερο χρόνο είχαν ταυτοποιηθεί για την ίδια επίθεση ο 23χρονος Αλβανός που σήμερα κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του Καμπανού και δύο ακόμη Αλβανοί, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστήρια.

Ένας από τους δύο Αλβανούς αναζητήθηκε χθες Παρασκευή στο πλαίσιο των ερευνών προκειμένου να εξεταστεί.

Κατά τη αναζήτηση το συγκεκριμένο άτομο δεν εντοπίστηκε εντός Ελλάδας, πιθανολογείται δε ότι βρίσκεται στην πατρίδα του.

Νωρίτερα ιστότοποι στη Θεσσαλονίκη δημοσίευσαν ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής ταυτοποιήθηκε ως πιθανός συνεργός του 23χρονου ένας ομοεθνής του, ο οποίος κατόπιν αναζήτησης προέκυψε ότι είχε ήδη ταξιδέψει, από το βράδυ της Πέμπτης, στην Αλβανία.

Τις πληροφορίες αυτές, είχαν διαψεύσει πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι πηγές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σημείωναν ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου συλληφθέντος για την δολοφονική επίθεση στον Καμπανό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει υπάρξει διαφυγή υπόπτου.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «ακόμα και αν είχε υπάρξει διαφυγή, υπάρχει διακρατική συμφωνία δικαστικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας όποτε και θα ακολουθούσε έκδοση στην Ελλάδα».

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author