Διαγραφή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Estimated read time 1 min read

Στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εμφυλιοπολεμική ομιλία του βουλευτή από το βήμα της Βουλής και την έντονη αποδοκιμασία από τον υπουργό Εξωτερικών που ακολούθησε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η απόφαση ήταν μονόδρομος, καθώς «όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε».

Έκρηξη Δένδια

Νωρίτερα σε δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή, προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Σχολιάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του βουλευτή, στις οποίες είχε αναφέρει ότι μεγαλύτερος εχθρός από τους Τούρκους είναι οι κομμουνιστές, ο κ. Δένδιας -επισημαίνοντας ότι ομιλεί εκ μέρους της κυβέρνησης- υπογράμμισε: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Στην ομιλία του που προηγήθηκε, ο κ. Μπογδάνος ανέφερε: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, που κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής:

«Εκτός από το τι Μπογδάνος, τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η παρέμβαση Δένδια, που έκλεισε το θέμα, αποδοκιμάζοντας τις δήλωσεις του κ. Μπογδάνου.

Η λίστα με τα παιδιά και η πρώτη «κίτρινη κάρτα»

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του Σεπτεμβρίου ξέσπασε σάλος όταν ο διαγραφείς βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναπαρήγαγε άκρως ξενοφοβικό δημοσίευμα στο Twitter, το οποίο περιελάμβανε και λίστα με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Κυψέλης, προβάλλοντας τον αδιανόητο προβληματισμό πως «δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα» και μάλιστα με τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας».

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author