Διαβάστε το υπόμνημα Λιγνάδη στην ανακρίτρια

Estimated read time 1 min read

Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο παρουσιάζει ολόκληρο το protothema.gr. O Λιγνάδης επιχειρεί να αντικρούσει τις κατηγορίες σε βάρος του παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή των δεδομένων.  

Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και ισχυρίζεται ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτα κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δια του συνηγόρου του δομεί το απολογητικό του υπόμνημα ξεκινώντας με αντίκρουση των κατηγοριών σε βάρος του: Στο  μέρος αυτό του υπομνήματος επιχειρεί να δώσει την εικόνα ενός δημοσίου προσώπου που βάλλεται μέσω μιας «κατασκευασμένης υπόθεσης» από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΣΕΗ. Όπως ισχυρίζεται αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του Σωματείου «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτης της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτρο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Συνεχίζει ισχυριζόμενος ότι «σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή εισαγγελικών αρχών τα δυο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως αλλά ο Β.Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονόρα Μελέτη τη 17η Φεβρουαρίου του 2021».

Ακολούθως, ο Λιγνάδης επιχειρεί να αποδομήσει και αντικρούσει τις κατηγορίες των μηνυτών του, των δύο ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, μηνυτών του.Βρήκαν  δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους και έφτιαξαν δυο ιστορίες μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015, υποστηρίζει ο Δ. Λιγνάδης και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του αναφέρει για την 1η πράξη του βιασμού που του αποδίδεται  τον  Αύγουστο του 2010: «Κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Αυγούστου του 2010 βρισκόμουν  μαζί με τον Ι. Π. στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στο Νείλο, όπως αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα έγγραφα του ταξιδιωτικού γραφείου Boutros Tours μέσω του οποίου έκλεισαν τα αεροπορικά μου εισιτήρια». 

Διαβάστε ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα:

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Απαλλάξτε τον χώρο του Πολιτισμού από την Λίνα Μενδώνη

Lockdown: Αναπόφευκτη η παράταση μέχρι 15 Μαρτίου – Ανησυχία αλλά και διαφωνίες μεταξύ των ειδικών

Νέα καταγγελία: «Ο πελάτης μου έπαθε θλάση από τα χαστούκια του Φιλιππίδη»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author