Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Νέα δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, με τους πολίτες να απαντούν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και την πρόθεση ψήφου τους.

Μια ακόμα δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε η Alco, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σε αυτή, οι πολίτες ρωτήθηκαν για το αν κρίνονται απαραίτητες οι απαγορεύσεις για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, με το 54% να τις θεωρεί σωστές και το 39% διχαστικές. Το 7% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση, το 65% δηλώνει από λίγο ως πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 49% είναι ικανοποιημένο από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με το αν η κατάσταση στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία, το μεταναστευτικό, την υγεία και την παιδεία είναι καλύτερη επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας από ότι ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις ποικίλουν. Στην υγεία και την παιδεία η κατάσταση είναι μοιρασμένη, ενώ «καμπανάκια» για την κυβέρνηση χτυπούν στους τομείς της εγκληματικότητας και των εργασιακών.

Στη σφυγμομέτρηση ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός δείχνει να κρατάει τη δυναμική του απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, το 40% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 32% «κανέναν» και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,8 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 36,9% των προτιμήσεων, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση το 24,1%.

Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7%, αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που είναι στο 5,5% αλλά και η Ελληνική Λύση που είναι στο 4,6%. Οριακά εντός Βουλής το ΜέΡα25 με 3,6% ενώ ακολουθούν άλλα μκρότερα κόμματα, αλλά και ένα 11,5% αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Επικρατεί στην Ελλάδα με το 61% των νέων στελεχών που ανιχνεύτηκαν



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author