Δημοσκόπηση Abacus: Μπροστά η ΝΔ με 14,5% -Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Estimated read time 1 min read

Η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, της Abacus, προηγείται με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Οπως δείχνουν τα στοιχεία της μέτρησης που διενεργήθηκε από την Abacus, για λογαριασμό του Alpha, και παρουσίασε ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Κωνσταντινίδης, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 14,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την έκπληξη κάνει το ΚΙΝΑΛ, που εμφανίζει μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, ενώ το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο σε απόσταση αναπνοής μόλις μισής μονάδας, με 17%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5% και Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 με 2%.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 36% έως 39%, έναντι 20-23% του ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ, που φτάνει στο 18-21%, μόλις δύο μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,5-7,5%, Ελλ. Λύση 2-2,5% και ΜέΡΑ25 επίσης με 2-2,5%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τις κάρτες της εκτίμησης ψήφου:

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 35% θετικές γνώμες, 29% ουδέτερες και 36% αρνητικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 13% θετικές γνώμες, 30% ουδέτερες και 57% αρνητικές.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει 17% θετικές γνώμες, 59% ουδέτερες και 20% αρνητικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαχείριση της κακοκαιρίας

Ως προς τη διαχείριση της κακοκαιρίας, οι πολίτες κρίνουν αρνητικά την κυβερνητική διαχείριση, αν και η ευθύνη δείχνει να μοιράζεται μεταξύ της κυβέρνησης και της Αττικής Οδού.

Για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% απάντησε ότι ευθύνεται η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% η κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το πώς κρίνουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, το 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 8% θετικά.

Περί της διαχείρισης φυσικών φαινομένων, οι ερωτηθέντες απάντησαν κατά 80% πως είναι θέμα δομών, με το 19% να δηλώνει πως είναι θέμα προσώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 21% παλαιοκομματική, το 29% δίκαιη, το 7% τίποτα από τα παραπάνω, ενώ 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Η διαχείριση της πανδημίας

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση σε ποσοστό 36%, έναντι 34% που είναι οι θετικές γνώμες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρνητικές, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό είναι οι κρίσεις των ερωτηθέντων για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πανδημία, καθώς το 64% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μόλις 7% που απαντά θετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author