Δηλώσεις «καλών προθέσεων» ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη

Estimated read time 1 min read

Mustafa Kamaci/Turkish Presidency via AP

Με μια δήλωση που φέρει θετικό πρόσημο, προετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξξέλες.

Σε βιντεοσκοπημένη παρέμβασή του στο forum του German Marshall Fund, που διεξάγεται ταυτόχρονα με τη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η αναβίωση του διαλόγου με τον γείτονά μας και τον σύμμαχό μας στην Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας, καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η διαφορά της συνάντησης αυτής με τις δύο προηγούμενες, όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής της, είναι ότι αυτή τη φορά θα είναι κατ’ ιδίαν, χωρίς τη συμμετοχή υπουργών και αντιπροσωπειών και μόνο με την παρουσία των διερμηνέων, παρά το γεγονός ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η Εφ.Συν. γράφει σήμερα ότι στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιείται μετά τις ανταλλαγές επισκέψεων των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, η ελληνική πλευρά προσέρχεται με χαμηλές προσδοκίες και με βασικό στόχο να υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι, εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε στο France 24 και τη δημοσιογράφο Alexia Kefalas, ότι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο», μιλώντας για σεβασμό του διεθνούς Δικαίου».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία», κάνοντας λόγο για «κοινά οικονομικά συμφέροντα».
 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author