«Δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη»

Estimated read time 1 min read

Σε φιάσκο κατέληξαν οι υπαινιγμοί, τα υπονοούμενα και οι δήθεν αποκαλύψεις που θα έκανε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της προανακριτικής παραδέχθηκε ότι «ο Σαμαράς δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει αφήγημα δήθεν εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού στην δικαιοσύνη προκειμένου να διευθετηθούν δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Σταύρου Παπασταύρου υπέπεσε σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις με αποτέλεσμα να αποσύρει τους ισχυρισμούς του λέγοντας πως η «ασθενής του μνήμη» δεν τον βοηθά να παραθέσει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και τελικά να παραδεχθεί πως «ο κ. Σαμαράς δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη».

Αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή και Παπασταύρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δικαστική τους διαμάχη. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να πείσει πως ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Νίκο Παππά επιχείρησε να κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όταν, επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν προκύπτει από κανένα πραγματικό περιστατικό, ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε το υπόμνημα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Ωστόσο, από το υπόμνημα δεν προκύπτει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Σαμαρά με αποτέλεσμα ο κ. Παπαγγελόπουλος να δικαιολογηθεί λέγοντας «δεν θυμάμαι, έχω ασθενή μνήμη».

Όμως, ο πρώην υπουργός επέμεινε στα περι συναντήσεων λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε σπίτι του προκειμένου να μεσολαβήσει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Παπασταύρου.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαρας, ήταν το 2016 μπορεί και το 2015, πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός του ζήτησε να μεσολαβήσει στην κυρία Ελένη Τουλουπάκη που είχε χρεωθεί την υπόθεση Παπασταύρου.

Ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ εξήγησαν ότι η κυρία Τουλουπάκη έγινε εισαγγελέας Διαφθοράς το 2017.

Ανασκευάζοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι τελικά η κυρία Τουλουπάκη ανέλαβε την υπόθεση ως βοηθός του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Και πάλι όμως του επισήμαναν πως η εισαγγελέας ανέλαβε καθήκοντα στην εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος το 2016 ενώ η υπόθεση βρισκόταν εκεί απο το 2015.

Ι. Μπούγας: Είναι δυνατόν να μην θυμάστε ημερομηνίες για κάτι τόσο σημαντικό;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πόσα χρόνια εχουν περάσει, κ. Πρόεδρε; Το έχει δεχθεί ο κ. Σαμαράς αυτό δημόσια ότι πήγα σπίτι του. Είχε βγει μάλιστα μετά από 45 μέρες που είχα κάνει αναφορά σε αυτή τη συνάντηση και είχε πει ότι εγώ δήθεν πήγα σπίτι του από μόνος του για να του πουλήσω εκδούλευση

Μπούγας: Σας παρακαλώ, συνεχίστε, κύριε Παπαγγελόπουλε. Ηρεμία.

Δ.Παπαγγελόπουλος: Έχουν περάσει πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι ημερομηνίες. Είναι δυνατόν να κρατάω ημερολόγιο; Σταματώ εδώ γι αυτό το θέμα γιατί έχω συγχυστεί επειδή από τους Βουλευτές που μόλις πετάω μια αλήθεια μου ορμάνε. Σταματώ και θα δω τι άλλο θα πω.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιος είναι ο μεγιστάνας εργοστασιάρχης κρεάτων που «έσπειρε» τον κορωνοϊό ξανά στη Γερμανία

Παλαιστινιακό: Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε αριθμούς

28 μετανάστες διασώθηκαν από το Sea Watch στην Ιταλία και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author