Δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε

Estimated read time 1 min read

Καλύτερα να μην είχε αναφερθεί καθόλου ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο θέμα των εμβολιασμών ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε συγκεκριμένα: «Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά καλύτερα να μην είχε αναφερθεί». Μάλιστα, σχολίασε και τη σημερινή δήλωση του ότι καλό θα ήταν να περάσουμε τον ιό, γιατί έτσι θα χτίσουμε ανοσία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπενθύμισε πως αν νοσήσουν οι περισσότεροι νέοι θα έχουν μια ελαφριά νόσηση, αλλά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νοσηλευτούν ή νοσήσουν βαριά ή  μπορεί να έχουμε και απώλειες.

Τόνισε πως σε όσους νοσούν με covid δημιουργούνται προβλήματα που τους συνοδεύουν για πολλούς μήνες και είναι κρίμα ο νέος να πάρει αυτό το ρίσκο. 

Υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όσοι περισσότεροι γίνεται ώστε να σταματήσουν οι μεταλλάξεις και σημείωσε πως τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανεμβολίαστους που νοσούν βαριά. 

Οι άνω των 50 πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα

Εξήγησε αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ειδικοί είναι η συνάντηση του ιού με τους ανεμβολίαστους άνω των 50, όταν αυτοί επιστρέψουν όλοι από τις διακοπές τους, καθώς είναι κάτι που συμβαίνει σταδιακά και δίνει αυξημένες νοσηλείες υψηλού κινδύνου και διασωληνώσεις.

Ο ίδιος επεσήμανε πως την Τετάρτη υπήρξαν 282 διασωληνωμένοι και ένα μήνα πριν 123, σημειώνοντας πως με αυτούς τους ρυθμούς γρήγορα θα βρεθούμε σε δυσκολίες αντιμετώπισης της κατάστασης.  

Χρειάζεται μεγαλύτερο τείχος ανοσίας από το 70%

Σχετικά με το τείχος ανοσίας ανέφερε πως λόγω μετάλλαξης θα πρέπει να είναι πάνω από το 70% και συγκεκριμένα να φτάσουμε το ποσοστό του 80 ή και το 90%. «Δεν πρέπει να κανείς να φαντάζεται πως οι άλλοι θα χτίσουν το τείχος ανοσίας για αυτόν» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, υπογράμμισε πως η επίδραση των ατόμων που τελείωσαν τις διακοπές τους θα φανεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου και πως είναι αναμενόμενο να δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή άρθρου www.newsit.gr

You May Also Like

More From Author