Δεκάδες πιστοί στο Μετόχι της Πλάκας

Estimated read time 1 min read

Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν από τις 19:00 το Άγιο Φως με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα, και θα διανεμηθεί στις μητροπόλεις ολόκληρης της χώρας

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός δεν έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ δε χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε υπήρχαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε με ειδικές πτήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Όπως είναι γνωστό φέτος η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα.




Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb21bi9a540x-se)

Δεκάδες πιστοί στο Μετόχι της Πλάκας για το Άγιο Φως

Λίγο μετά τις 19.30 το Άγιο Φως έφτασε στο Μετόχι του Παναγίου τάφου στην Πλάκα. Ιερείς και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου έκαναν την περιφορά του γύρω από τον Ιερό Ναό όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί αλλά και εκπρόσωποι των Μητρπόλεων της Αττικής.




Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb22chny0jbd-se)

Κ. Βλάσης: Το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας πρώτης νίκης απέναντι στον ιό

«Με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, μεταφέραμε και φέτος το εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου εκ πηγάσαν Άγιο Φως προς ευλογία, αγιασμό και στήριξη του ταλαιπώρου από τις ποικίλες δοκιμασίες και εσχάτως από το θανατηφόρο ιό COVID-19, ευλογημένου, αξιοπρεπούς και υπερηφάνου ελληνικού λαού» δήλωσε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου Ραφαήλ Γρίβας κατά την άφιξη του με το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο. «Μαζί με το Άγιο Φως, μεταφέρουμε και τις θερμές, αναστάσιμες, πατρικές ευχές και πατριαρχικές ευλογίες. Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως, σας μεταφέρουμε την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση» επισήμανε περαιτέρω. Τέλος, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την παραχώρηση του αεροσκάφους για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Αμέσως μετά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή, αλλά προπαντός ευλογία να εκπροσωπεί την ελληνική πολιτεία στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Σημείωσε ότι το βίωμα της μοναδικής αυτής στιγμής, της αφής του ανέσπερου φωτός μάς συγκλονίζει και μάς μαρτυρά κατάματα το θαύμα της πίστεως και προσέθεσε: «Σε λίγες ώρες το Άγιο Φως θα λάμψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας. Θα υπενθυμίσει σε κάθε μία, αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά ότι το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας πρώτης νίκης απέναντι στον ιό. Με λιγότερα μέτρα και με τη δυνατότητα να ψάλουμε το Χριστός Ανέστη, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βγαίνουμε από την πανδημία νικητές, συνεχίζουμε όμως να τηρούμε τα μέτρα και να λαμβάνουμε προφυλάξεις, για να φωτίσει έτσι την καθημερινότητα μας το φως της πασχαλινής αυγής».

Στα Ιεροσόλυμα για την Τελετή του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα είχε μεταβεί από το πρωί στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις.

«Πρώτη Ανάσταση! Από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως! Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός! Χρόνια πολλά!» έγραψε στο Twitter ο Κώστας Βλάσης από τα Ιεροσόλυμα.

Θεσσαλονίκη: Στις 20.20 το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στις 20.20, με την τακτική πτήση OA126 της Olympic Air, θα φτάσει το ‘Αγιο Φως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το γραφείο τύπου της Fraport.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση πολιτών στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν από τον αερολιμένα το ‘Αγιο Φως.

Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει το ‘Αγιο Φως σε ναούς της πόλης και από εκεί θα μπορέσουν να το παραλάβουν οι πολίτες.

Μεταφορά του Αγίου Φωτός από την SKY express σε 6 προορισμούς στην Ελλάδα

Η SKY express, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα, μεταφέρει το Άγιο Φως σε 6 προορισμούς, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προγραμματισμένες ώρες άφιξης στο κάθε νησί είναι οι εξής:

Ηράκλειο: 19:25

Σαντορίνη: 19:30

Μυτιλήνη: 19:45

Κως: 19:30

Κεφαλονιά: 19:40

Ζάκυνθος: 19:30

Η SKY express παραμένει κοντά στις τοπικές κοινωνίες. Μένοντας πιστή στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας, μεταφέρει το Άγιο Φως με ευλάβεια και εύχεται σε όλους καλό Πάσχα!

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία: Εξουθενωμένος γιατρός μοιράζεται τη φωτογραφία του – Πάνω από 400.000 κρούσματα κορωνοϊού

Εμβολιασμοί: Πάνω από 140.000 45άρηδες έκλεισαν τα ραντεβού τους – Θα κάνουν και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Ανάρτηση Μητσοτάκη με μήνυμα προς τους 45-49: Κλείστε το ραντεβού σας!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author