Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η διαδικασία – Εμπλέκει και άλλον συνεργάτη του Σαμαρά ο Κασιδιάρης (συνεχής ενημέρωση)

Estimated read time 1 min read

Συνεχίζεται σήμερα μετά τη χθεσινή πρόωρη διακοπή η δίκη της Χρυσής Αυγής, εν αναμονή της απόφασης επί των αναστολών.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις.

12:48 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ – Η ανάρτηση του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής: «Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή. Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης. Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”. Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος»

12:40 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ – Μετά την επεισοδιακή παρέμβαση Κασιδιάρη και την ένταση στο δικαστήριο, τον λόγο έχουν λάβει και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης επί των αναστολών των εντολέων τους

12:08 ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Προκύπτει ότι ο εξ’ απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει εδώ και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον δολοφόνο. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα.

12:03 Δήλωση Κασιδιάρη: Προσκομίζω ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλα διέλαθε της προσοχής σας. Υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου μετά το βράδυ της δολοφονίας εμφανίζεται τηλεφωνικός αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμενα στη ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. Πιστώνεται στον Μπαρτζόπουλο Δήμητριο ο οποίος είναι ο εξ’ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά. Έχει τηλεφωνική επικοινωνία 2 μέρες πριν τη δολοφονία (16/9/2013) με πρόσωπο που μετά τη δολοφονία μιλάει με τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Δεν είναι μόνο ότι μίλησε δύο ημέρες πριν. Μίλησε και στις 18/9, 26/9, 28/9 , 2/88/ 3/8/ 5/8 16/9

11:56 Συνήγορος Λαγού (Αλεξιάδης}: Θεωρεί ότι διώκεται για τις απόψεις του και εάν δεν του χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του επειδή το θεωρεί τιμή του.

11:47 Συνήγορος Λαγού (Ρουσόπουλος): Επί πέντε χρόνια ακούγαμε συνέχεια από την έδρα «ο Παύλος και ο Παύλος», και κακώς δεν αντιδράσαμε!

11:46 Ενταση μεταξύ της Λεπενιώτη και των συνηγόρων του Λαγού – Οι συνήγοροι του Λαγού διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο γραμματέας διάβασε μόνο το ένα βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους

11:43 Κριτική στους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής από την εισαγγελέα

11:40 Επιμένει στην αναστολή του Λαγού η εισαγγελέας – Το δικαστήριο πρέπει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση για όλους τους κατηγορούμενους πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

– Σχετικά με Μιχαλολιάκο: Η καταδίκη του δεν αναφέρεται σε βομβιστική ενέργεια, όπως είπαν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και ΜΜΕ, με ανοίκειες επιθέσεις στο πρόσωπο της εισαγγελέως.

– Σχετικά με δολοφόνους Λουκμάν: Μετά την τέλεση της πράξης (σ.σ: δολοφονία) συμπεριλαμβανομένης της ένταξης, δεν υποτροπίασαν. Εξέτισαν την ποινή τους για τη δολοφονία.

– Σχετικά με Λαγό: Το δικαστικό συμβούλιο έχει αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο Συμβούλιο το 2019 έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε Βέλγιο και Λουξεμβούργου. Από αυτά προκύπτει ότι δεν παραβίασε εν γνώση του τους περιοριστικούς όρους

11:39 Θέλει να μιλήσει ο Κασιδιάρης – Ο Ηλίας Κασιδιάρης, προσήλθε στην αίθουσα, κάθισε μόνος του αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και απευθυνόμενος στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη την ώρα που ακούστηκε το όνομά του είπε «είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

11:21 Ελαβε τα βουλεύματα η έδρα – Διαβάζει τα βουλεύματα για την παραβίαση των περιοριστικών όρων του Λαγού ο γραμματέας της έδρας. Η Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε ότι το βούλευμα του 2015 που αναφέρεται στην παραβίαση, έχει γράψει ο αναπληρωτής εισαγγελέας της παρούσας έδρας, κ. Κωσταρέλλος

11:20 Ξεκίνησε η διαδικασία

11:19 Στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης

10:50 Η χθεσινή διαδικασία και το «άδειασμα» στην εισαγγελέα

Χθες Τρίτη, το δικαστήριο διέκοψε στα πρώτα 20 λεπτά της διαδικασίας μετά από το θεαματικό «άδειασμα» της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου σχετικά με την πρόταση της δευτερης της στην οποία προτείνει να χορηγηθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά.

Η πρόεδρος αποδόμησε ουσιαστικά την εισαγγελική πρόταση αφού «μπάζει» από νομικής πλευράς, καθώς η Α. Οικονόμου μίλησε για λευκά ποινικά μητρώα, για μη ύποπτους φυγής, για απαρέγκλητη τήρηση των περιοριστικών όρων και για… ήσσονος απαξίας αδικήματα.

Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν στην εισαγγελική πρόταση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εισαγγελέας είπε χθες πως «τα ποινικα μητρώα των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το ’89, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας πράξεις». Η κ. Λεπενιώτη υπενθύμισε ονομαστικά τους καταδικασθέντες που έχουν ποινές κάθειρξης για σοβαρές πράξεις.

«Κατά τούτο κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση», τόνισε η Μαρία Λεπενιώτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει στη γνώση του δικαστηρίου βούλευμα που λέει ότι ο Λαγός συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του.

Παρά τα όσα επεσήμανε η Μ. Λεπενιώτη, η Α. Οικονόμου δήλωσε πως εμμένει στην πρότασή της. Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε δίνοντας εντολή να αναζητηθούν από την εισαγγελία τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό.

10:45 Τα φώτα στραμμένα στην Εισαγγελέα μετά το πρωτοφανές άδειασμα της Προέδρου

10:40 «Άδειασμα» επί έδρας από τη Λεπενιώτη στην Οικονόμου – Στο μικροσκόπιο η ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης

10:35 Είναι η Αδαμαντία Οικονόμου πιο πιστή «πολεμίστρια» του Αρχηγού;

10:30 Κρεσέντο χυδαιότητας από τον Λαγό: Απειλεί τη Λεπενιώτη



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author