Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Αδαμαντία Οικονόμου απάντησε σε έντονο ύφος στην παρέμβαση της προέδρου – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Τις απαντήσεις της σε όσα ερωτήματα τής έθεσε την Τρίτη (20/10) το δικαστήριο, έδωσε η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ζήτησε τον λόγο αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων.

Η κ. Οικονόμου είπε πως επιθυμεί να απαντήσει «στα ερωτήματα που θέσατε με ιδιαίτερα έντονο ύφος στην εισαγγελέα της έδρας».

Η εισαγγελέας, αφού διάβασε όλη τη διάταξη για τη χορήγηση ανασταλτικών αποτελεσμάτων, ανέφερε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα έχουν καταργηθεί τα άρθρα που αναφέρονται σε υπότροπους εγκληματίες, έχοντας παραμείνει μόνο για ορισμένα εγκλήματα. Επανέλαβε ότι η πρότασή της για χορήγηση ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος στους καταδικασμένους σε κάθειρξη, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Λαγού, ασχέτως εάν ο ίδιος το ζήτησε ή όχι, είναι σύμφωνη με τον Νόμο, καθώς όλοι οι καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πληρούν τις προδιαγραφές του Νόμου. Υποστήριξε επίσης, ότι η καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου το 1979 δεν αφορά -όπως είπε- εκρηκτικούς μηχανισμούς και έκρηξη.

Επίσης, ανέφερε ότι οι καταδικασθέντες αμετακλήτως για τη δολοφονία Λουκμάν και για την επίθεση στον χώρο «Αντίπνοια», αφενός έχουν εκτίσει τις ποινές τους και αφετέρου τα εγκλήματα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν τελέστηκαν εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία καταδικάστηκαν τώρα. Η εισαγγελέας ανέγνωσε το βούλευμα που εκδόθηκε το 2015, προκειμένου να επιστρέψει στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός για παραβίαση περιοριστικού όρου, καθώς και αυτό που εκδόθηκε δύο μήνες μετά, που αντικατέστησε την κράτηση, κρίνοντας πως ο νυν ευρωβουλευτής δεν είχε πεποίθηση ότι παραβίασε τους όρους.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν λάβει τον λόγο η κ. Οικονόμου, στο δικαστήριο αναγνώστηκε το βούλευμα με το οποίο επέστρεψε στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός το 2015, το οποίο εστάλη από την Εισαγγελία Εφετών, μετά τη χτεσινή εντολή της προέδρου. Η κ. Οικονόμου σε έντονο ύφος είπε προς το δικαστήριο: «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως έδρας και ποια στοιχεία απέκρυψε;».

Στη συνέχεια, η κ. Οικονόμου καταφέρθηκε σε βάρος της Πολιτικής Αγωγής για τις δηλώσεις τις οποίες προβαίνει, λέγοντας ότι «η Πολιτική Αγωγή παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων και καταφέρεται με δηλώσεις της και συκοφαντικές εκφράσεις της, κατά της εισαγγελέως έδρας». Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιούν σε βάρος της «ανοίκειες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού που ζήτησε τον λόγο, ενώ και ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ζητήσει την άδεια να απευθυνθεί στο δικαστήριο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author