Γλυκά Νερά: Την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας διεκδικεί η μητέρα της Καρολάιν

Estimated read time 1 min read

Την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας διεκδικεί με αίτησή της η μητέρα της 20χρονης Καρολάιν.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης σε δηλώσεις του τόνισε πως :

«Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από τη  μητέρα  της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο.

Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του.

Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Στον πιλότο θα αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα και κάθε επικοινωνία με το παιδί

Η πλευρά της οικογένειας του πιλότου, φέρεται να ζητάει επιμέλεια από κοινού.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Αγαπηνός, κατέθεσε τη γνώμη του σχετικά με το ζήτημα της συνεπιμέλειας του άτυχου παιδιού, αλλά και στο κατά πόσο θα αναγνωριστούν στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ελαφρυντικά.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται  ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε. «Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

Υποψίες για την ύπαρξη συνεργού

Στο μεταξύ, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, νέα ερωτήματα προκύπτουν τόσο για τον τρόπο που έδρασε ο συζυγοκτόνος και τα κίνητρα, όσο και για το αν υπήρξε εμπλοκή τρίτου προσώπου στο στυγερό έγκλημα.

Οι Αρχές εξετάζουν κάθε στοιχείο ώστε να καταλήξουν αν κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την υπόθεση ανθρωποκτονίας, κάτι που αφήνει να εννοηθεί σε δημόσιες παρεμβάσεις του ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ενα στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε, οποίο αφορά σε ένα ταξίδι στην Κρήτη για την ενοικίαση ενός σπιτιού σε περιοχή του νησιού.

«Ποιος από το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, κοντά στις 10 Απρίλη και είδε σπίτι για να ενοικιάσει στη Σούδα και για ποιον λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση», είχε αναρωτηθεί με νόημα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «OnTime», στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα στις 10 Απριλίου πήγε η Καρολάιν με συνάδελφο του συζύγου της με σκοπό τη μίσθωση μιας οικίας, άγνωστο για ποιους λόγους και γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Κατερινόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει ανοιχτά τις υποψίες του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προέβη σε νέες αποκαλύψεις για το σπίτι στη Σούδα και για το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού στην κυπριακή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

«Κάποιος από το ζευγάρι με κάποιο άλλο πρόσωπο πήγαν να νοικιάσουν ένα σπίτι, αυτό είναι ως πληροφορία που θα τη χρησιμοποιήσουν, ίσως υπάρχουν πληροφορίες στο σπίτι ίσως και όχι», σχολίασε όλο νόημα.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του γυναικοκτόνου περί βρασμού ψυχής, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία υπογραμμίζει ότι: «είναι φανερό ότι υπήρχε προμελέτη» και πώς «στόχος του είναι να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς για να μετριάσει την ποινή που αργότερα  θα του επιβληθεί από το Δικαστήριο».

«Ο συζυγοκτόνος ήταν ψύχραιμος και μεθοδικός – Είχε κίνητρο»

«Όπως άκουσα από την συνήγορο υπεράσπισης δεν έθεσε ευθέως το ζήτημα του βρασμού ψυχής. Θα το θέσει σε ένα δεύτερο στάδιο ενώπιον του ακροατηρίου. Για να έχουμε βρασμό ψυχικής ορμής πρέπει να έχουμε μια αιφνιδιαστική, συναισθηματική ακι ψυχική υπερδιέγρση η οποία προκαλεί πλήρη διατάραξη της συνειδήσεως που καταλύει την ήρεμη σκέψη. Η συμπεριφορά του μετά την δολοφονία, όλο το στήσιμο, όλη αυτή η παράσταση και όλες οι ενέργειες που έκανε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα ανατρέπουν αυτή την θεωρία» εξήγησε στο MEGA, o γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο κ. Λυκουρέζος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ο δράστης ισχυρίζεται ότι  δεν υπάρχει κίνητρο. «Ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι σε ορισμένες ανθρωποκτονίες δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κίνητρο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει όμως κίνητρο. Δεν μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του χωρίς λόγο. Αυτός προσπαθεί να αποδομήσει την συμπεριφορά της απέναντί του. Περιγράφει έναν χαρακτήρα ευέξαπτο»

Ο κ. Λυκουρέζος ρωτήθηκε και για την πιθανότητα να είναι ένα έγκλημα πάθους και ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός. «Τα εγκλήματα πάθους είναι εκείνα που συχνά οδηγούν σε αυτό που λέμε βρασμός ψυχής. Αυτό ανατρέπεται ολοκληρωτικά από αυτά που έκανε μετά. Όλη αυτή η η παράσταση αλλά και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν αυτό το δεδομένο. Το οικοδόμημα που έστησε με εντυπωσιακή μεθοδικότητα και ψυχραιμία ανατρέπουν το έγκλημα πάθους, δεν υπάρχει πάθος».

«Η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί είναι έως και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και από 5 έως 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου. Το μάξιμουμ της ποινής των ισοβίων είναι 15 χρόνια» εξήγησε ο κ. Λυκουρέζος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author