Γιατροί χωρίς Σύνορα: Κλείνει ένας ασφαλής και αξιοπρεπής χώρος διαβίωσης προσφύγων

Estimated read time 1 min read

«Ο παραλογισμός φαίνεται να μην έχει όριο. Μετά το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ πριν από λίγους μήνες, τώρα η ελληνική κυβέρνηση προχωράει με το κλείσιμο του καταυλισμού Καρά Τεπέ 1, ένα από τα λίγα μέρη που εξακολουθούν να παρέχουν κάποια αξιοπρέπεια και ασφάλεια σε ευάλωτους άνδρες, γυναίκες και παιδιά», λέει η Χριστίνα Ψαρρά, Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Τουλάχιστον 50 άτομα μεταφέρθηκαν σήμερα στον καταυλισμό Μόρια 2.0.».

»Ένας από τους νέους ασθενείς μας με προβλήματα ψυχικής υγείας παρουσίασε υποτροπή όταν η οικογένειά του ενημερώθηκε για το κλείσιμο του καταυλισμού και τώρα υποφέρει από λιποθυμικά επεισόδια και άλλα σοβαρά συμπτώματα. Είναι καταστροφικό να βλέπουμε να χειροτερεύουν οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών μας – για τους οποίους ζητάμε εδώ και καιρό να μεταφερθούν από τους επιβλαβείς καταυλισμούς σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης – επειδή αναγκάζονται να επιστρέψουν εκεί. Αυτό που συνέβη με τη δομή του ΠΙΚΠΑ και αυτό που συμβαίνει τώρα με το Καρά Τεπέ 1 είναι σκληρό και παράλογο.

»Αντί να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση απλώς μετέφεραν τους ανθρώπους σε επιβλαβείς καταυλισμούς που αντιγράφουν τη Μόρια. Καλούμε τις ελληνικές αρχές και την ΕΕ να σταματήσουν αυτή την τρέλα. Σταματήστε να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους σαν αριθμούς και μεταφέρετέ τους σε ασφαλείς χώρους διαβίωσης τώρα» καταλήγει η Χριστίνα Ψαρρά.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author