Γαλλία: Lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μακρόν – «Πιο σκληρό το 2ο κύμα»

Estimated read time 1 min read

Σε ισχύ από τις 30 Οκτωβρίου τίθεται το δεύτερο lockdown για τη Γαλλία, σύμφωνα με τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Από την Παρασκευή και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο όσοι έχουν να κάνουν ζωτικές και σημαντικές εργασίες, καθώς και για ιατρικούς λόγους. Εστιατόρια, μπαρ και άλλες επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται ζωτικές θα κλείσουν. Τα σχολεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μακρόν, «έχουμε ήδη φτάσει το 58% στις κλίνες ΜΕΘ. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει καθυστερήσεις σε κρίσιμες περιπτώσεις». Πρόσθεσε ακόμη ότι «προβλέπεται να φτάσουμε στα μέσα Νοεμβρίου στις 9.000 νοσηλείες σε ΜΕΘ, το μέγιστο που μπορούμε να έχουμε στη Γαλλία».

Τόνισε ότι «είναι υψηλός ο ρυθμός εξάπλωσης του ιόυ και πλησιάζει ο χειμώνας. Ξέρουμε ότι αυτό το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο θανατηφόρο και σκληρό από το πρώτο». Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

«Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική» που θα σήμαινε τη «διαλογή μεταξύ των ασθενών», με τους ηλικιωμένους να είναι τα βασικά θύματα αυτής της πανδημίας.

Η Γαλλία κατέγραψε 244 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 37.785, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Βάσει των στοιχείων των υγειονομικών αρχών, η Γαλλία κατέγραψε 36.437 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο να ανέχεται πλέον σε 1.235.132.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου www.ert.gr

You May Also Like

More From Author