Γαλλία: Δεν έχει νόημα η πρόταση Πούτιν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία

Η πρόταση που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περί δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία για την τροφοδοσία της Ευρώπης «δεν έχει κανένα νόημα», καθώς οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους υδρογονάνθρακες που προέρχονται από τη Ρωσία, δήλωσε η γαλλική προεδρία το βράδυ της Πέμπτης.

«Δεν έχει κανένα νόημα να δημιουργηθούν νέες υποδομές που θα επιτρέπουν την εισαγωγή περισσότερου ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε το Ελιζέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την Πέμπτη, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, την πρόταση που είχε διατυπώσει την Τετάρτη, για δημιουργία ενός μεγάλου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, προκειμένου να στραφούν προς τα εκεί, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, οι ροές από τους δύο αγωγούς Nord Stream.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι η πιο αξιόπιστη οδός για την ανακατεύθυνση των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γαλλία: Δεν έχει νόημα η πρόταση Πούτιν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία-1

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος δεν τοποθετήθηκε για την επιθυμία του Ρώσου ομόλογού του να δημιουργηθεί ένας κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιορίστηκε να πει ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την εξαγωγή ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων σε φτωχές χώρες.

Με πληροφορίες από AFP, REUTERS 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author