Γάμοι με περισσότερους καλεσμένους, ανακοινώσεις για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Estimated read time 1 min read

Ούτε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό πήραν οι επιχειρηματίες της εστίασης το «πράσινο» φως για τη μουσική στα μαγαζιά τους.


Η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώνεται, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν και οι ειδικοί κατά της διάρκεια της ενημέρωσης και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση οι χώροι της εστίασης θα λειτουργήσουν και πάλι με μουσική στους εξωτερικούς χώρους σύντομα.

 Με δεδομένη λοιπόν την σταθεροποίηση ή και την πτωτική τάση που καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα μας, η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου -με βάση την υγειονομική εικόνα- να εξετάσει μέτρα για την περαιτέρω απελευθέρωση των περιορισμών που εξακολουθούν να υφίστανται όπως η μουσική στην εστίαση, ο αριθμός των καλεσμένων σε δεξιώσεις και η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30.

Το πιθανότερο σενάριο που φαίνεται να πέφτει στο τραπέζι είναι αυτό της παράτασης, για αρχή, κατά μιας ώρας στην απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα ξεκινάει από τη 01.30.

Μουσική στην εστίαση

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ξεκλειδώνουν οι γάμοι

Προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα, γεγονός που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στους γάμους και τα βαφτίσια τα οποία προς το παρόν ακυρώνονται σωρηδόν εξαιτίας της απαγόρευσης να παίξει μουσική αλλά και του περιορισμού των καλεσμένων.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author