Βροχές, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους φέρνει η «Αθηνά»

Estimated read time 1 min read

Ενετικό λιμάνι Χανίων

mpouzis-chania

Η πρώτη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου, η «Αθηνά» όπως την βάφτισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία φέρνει ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κέρκυρα είναι πιθανό το χαλάζι να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τη νύχτα προς Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τη νύχτα προς Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr  

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author