Βραζιλία: Σε συναγερμό μετά τον εντοπισμό τρίτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον | ΚΟΣΜΟΣ

Estimated read time 1 min read

Η Βραζιλία ανακοίνωσε την Τετάρτη και τρίτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, θέτοντας εν αμφιβόλω τα σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών εν όψει των εορτών, έπειτα από μια μείωση των δεικτών μολύνσεων.

Το τρίτο κρούσμα, ένας ασυμπτωματικός 29χρονος, διαγνώστηκε θετικός στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, αφότου αφίχθη από την Αιθιοπία, έγινε γνωστό από το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, δύο Βραζιλιάνοι ιεραπόστολοι στη Νότια Αφρική διαγνώστηκαν θετικοί στην παραλλαγή στο ίδιο αεροδρόμιο, τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον που καταγράφηκαν στη Λατινική Αμερική.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Εισέβαλε» και στη Λατινική Αμερική -Στη Βραζιλία εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν είναι πιο μεταδοτική», λέει ο PAHO

Οι υγειονομικές αρχές του Σάο Πάολο ανέφεραν σήμερα ότι και οι τρεις φορείς της νέας παραλλαγής είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς έκαναν τα εμβόλιά τους.

Η πολιτειακή κυβέρνηση είπε ότι θα επανεξετάσει τα σχέδια να χαλαρώσει τους κανόνες χρήσης της μάσκας, μπροστά στην παρουσία της νέας παραλλαγής στην πολιτεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Ζαν Γκοριντσέιν προέτρεψε εκατομμύρια Βραζιλιάνους, που έχουν λάβει μονάχα την πρώτη δόση του εμβολίου, να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να επιβραδύνουν τη διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author