Βουλή: Προς σφοδρή μετωπική Μητσοτάκης

Estimated read time 1 min read

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Βουλή (10:00 π.μ) μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να βγει στην αντεπίθεση για να αποκρούσει την απόπειρα επαναφοράς του ζόφου και της τοξικότητας στο πολιτικό σκηνικό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση διαπιστώνει πως το τελευταίο δεκαήμερο, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεργασία με παρακμιακά παρακλάδια του ακροδεξιού χώρου επιχειρούν να εγκλωβίσουν το ελληνικό #metoo σε ένα χυδαίο κέλυφος συνωμοσιών και ψευδών ειδήσεων που παραπέμπουν σε μεθόδους του αμερικανικού ακροδεξιού QAnon προκειμένου να ισχυριστούν πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζεται με τους παιδεραστές.

Επιβεβαίωση αποτελεί και η χυδαία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που αναζωπύρωσε την φωτιά στο πολιτικό σκηνικό λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω από το χυδαίο «ΝΔ παιδεραστές» ισχυρίστηκε πως το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε την αρμοδιότητα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων προκειμένου να τροφοδοτεί τον Δημήτρη Λιγνάδη. Το σχόλιο της ΝΔ δίνει και τον τόνο της σημερινής συζήτησης: «Για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ποιος βρίσκεται πίσω από την χυδαιότητα #NΔ παιδεραστές, ήρθε ο κ.Πολάκης να βάλει τη σφραγίδα του. Επαναλαμβάνει τον χειρότερο εμετό του διαδικτύου, υιοθετώντας τον πλήρως. Μια μέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή ο συνεργάτης του κ.Τσίπρα δείχνει ξανά το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της πλειοψηφίας εξηγούν πως το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους γνωστά «πλοκάμια της διαδικτυακής μαφίας που κατά το πρόσφατο παρελθόν κατευθύνονταν από τα κομματικά υπόγεια της Κουμουνδούρου ώστε να εξαπολύσουν και πάλι οχετούς μολυσματικής λάσπης, fake news και λαϊκισμού». Τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί εμφανίζουν ψέματα, ισχυρισμούς, εικασίες ή ακόμα και επιθυμίες ως δήθεν πραγματικά γεγονότα προκειμένου να κατασκευάσουν την διαδικτυακή ετικέτα #ΝΔ παιδεραστές ώστε στην συνέχεια να ξεκινήσει ένας ορυμαγδός δήθεν αποριών για το αν το Μέγαρο Μαξίμου τροφοδοτεί παιδεραστές με ανήλικα προσφυγόπουλα.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως παρόμοιο έργο είχαν ξαναδεί τον Δεκέμβριο του 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έστησαν ολόκληρη τηλεοπτική παραγωγή με κρυφές κάμερες και πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη για να καταγγείλουν δήθεν απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανοίγοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ο ίδιος ζήτησε για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημόσιου Διαλόγου αναμένεται να καταγγείλει την απόπειρα εξαχρείωσης των πολιτικών ηθών που εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την υπόθεση γύρω από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημόσια και να απαντήσει χωρίς περιστροφές αν καταδικάζει ή όχι το #ΝΔ-παιδεραστές που ήδη έχουν υιοθετήσει βουλευτές του όπως ο Παύλος Πολάκης και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Πιθανότατα, θα σχολιάσει και την τελευταία νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το καλοκαίρι του 2019, όταν ένα μήνα πριν τις εκλογές άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα δημιουργώντας ευμενέστερο πλαίσιο για τους κοινούς βιαστές και ιδίως εκείνους που προχωρούν στις αποτρόπαιες πράξεις τους ασκώντας λεκτική βία και απειλές (σ.σ. πράξεις που αφορούν τις περισσότερες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας).

Πέραν αυτών ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει πως οι αποκαλύψεις γύρω από την δράση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν συγκαλύφθηκαν καθώς το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στις 6 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την πρώτη επώνυμη καταγγελία η οποία δεν κατονόμαζε αλλά «φωτογράφισε» τον κ. Λιγνάδη. Σε αυτό το σημείο αναμένεται να επαναλάβει την στήριξή του στην κυρία Λίνα Μενδώνη όπως άλλωστε έκανε και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Στην κυβέρνηση, εξάλλου, θεωρούν πως η υπουργός Πολιτισμού βάλλεται και από κύκλους της Άκρας Δεξιάς που επιχειρούν να προκαλέσουν το θυμικό των παραδοσιακών δεξιών πολιτών επειδή η υπουργός Πολιτισμού προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, φέρεται αποφασισμένο να στηρίξει την επιλογή του πρωθυπουργού με βάση την οποία η κυβερνητική παράταξη κυριαρχεί πολιτικά στον χώρο του Κέντρου.

Επιπροσθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπενθυμίσει πως το πρώτο «κύμα» που δημιούργησε το ελληνικό metoo «γεννήθηκε» από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία προχώρησε στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο της ημερίδας «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» που διοργάνωσε η κυβέρνηση.

Θεσμικές παρεμβάσεις

Πέραν αυτών ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το πλέγμα των θεσμικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της βίας, των βιασμών και της σεξουαλικής παρενόχλησης οι οποίες θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αυστηροποίηση των ποινών κυρίως όταν το έγκλημα αφορά ανήλικα θύματα και επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων. Επίσης, ετοιμάζονται κώδικες δεοντολογίας, ενίσχυση των δομών στήριξης θυμάτων και ενθάρρυνση των διαδικασιών ανάδειξης περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Σκληρό ροκ και από την Αλέξη Τσίπρα – Πυρά και στους δύο από Φώφη

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στις καταγγελίες που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ περι κυβερνητικής συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων του Δημήτρη Λιγνάδη. Επίσης, θα επιμείνει στην ανάγκη αποπομπής της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αν και θα υποστηρίξει ότι ο Δ. Λιγνάδης τοποθετήθηκε στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι από την υπουργό.

Επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα τονίσει την ανάγκη στήριξη του ελληνικού #MeToo και θα καταγγείλει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως με τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις τους υπονομεύουν την προσπάθεια κάθαρσης.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε βίντεο: Ο Λιγνάδης καλεσμένος του Βούτση σε εκδήλωση της Βουλής για τον Μαντέλα το 2018

Μιανμάρ: 137 ΜΚΟ από 31 χώρες καλούν τον ΟΗΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων

Πανδημία-Πορτογαλία: Ξεπέρασαν τα 800.000 τα κρούσματα και τις 16.000 τα θύματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author