Βολές Μακέιν προς Ρεπουμπλικάνους για τον «εικονικό πνιγμό»

Βολές Μακέιν προς Ρεπουμπλικάνους για τον «εικονικό πνιγμό»

«Πολύ απογοητευμένος» από τις δηλώσεις Ρεπουμπλικάνων είναι ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, σχετικά με την πρακτική του εικονικού πνιγμού.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έγιναν από ορισμένους υποψήφιους για τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών του 2012.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τις δηλώσεις κατά τη συζήτηση των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα, που υποστήριξαν τον εικονικό πνιγμό. Ο εικονικός πνιγμός, είναι βασανιστήριο», έγραψε ο Μακέιν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης το Σάββατο, αρκετοί από τους οκτώ υποψηφίους για τη διαδοχή του Μπαράκ Ομπάμα επέκριναν τον απερχόμενο πρόεδρο, επειδή απαγόρευσε αμέσως μετά την άνοδο του στην εξουσία τη χρήση του εικονικού πνιγμού.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας Χέρμαν Κάιν είπε ότι θεωρεί το «βασανιστήριο της μπανιέρας» ως «προηγμένη τεχνική ανάκρισης», όπως η κυβέρνηση Μπους και όχι ως βασανιστήριο.

Η υπερ-συντηρητική Μισέλ Μπάκμαν, έκρινε ότι η μέθοδος αυτή έδωσε τη δυνατότητα να αποσπώνται πληροφορίες και πρέπει να αποκατασταθεί.

Το ερώτημα δεν τέθηκε στο φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ, ενώ οι υποψήφιοι Ρον Πολ και Τζον Χαντσμαν κατήγγειλαν την πρακτική αυτή.

Ο Τζον Μακέιν είχε και ο ίδιος κακοποιηθεί όταν ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ.

More From Author