Βιέννη : Διάγγελμα Κούρτς μετά την τρομοκρατική επίθεση

Estimated read time 1 min read

Σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα προεδρεύσει την Τρίτη το πρωί ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και κατόπιν θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες, μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Βιέννης χθες βράδυ.

Ο Κουρτς θα συνεδριάσει με τους υπουργούς του μέσω βιντεοδιάσκεψης στις 09:00 (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας) προτού κάνει το διάγγελμα στις 10:00 (11:00), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους για την επίθεση χθες το βράδυ διαφεύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, ενώ ένας σκοτώθηκε. Τα θύματα της επίθεσης είναι τουλάχιστον δύο, ανάμεσα τους μια γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Κουρτς χαρακτήρισε «επαγγελματίες» τους βαριά οπλισμένους δράστες.

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη : «Δεν θα παραδοθούμε» λέει ο Μακρόν

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή ZiB Spezial, ο αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως η επίθεση ήταν αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα των δραστών δεν είναι σαφή. Κατά τον επικεφαλής της κυβέρνησης, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέσα στην ημέρα.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία μας», είπε νωρίτερα χθες βράδυ ο Κουρτς, ευχαριστώντας τα στελέχη της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών «που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αποφάσισε οι ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τη φρούρηση κτιρίων στη Βιέννη, την ευθύνη για την οποία έχουν κανονικά οι δυνάμεις ασφαλείας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.

«Αηδιαστική η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη»

Αηδιαστική χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, στην πρώτη του δήλωση μετά το συμβάν που προκάλεσε σοκ σε όλο τον πλανήτη.

«Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αηδιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης. Χαίρομαι που οι αστυνομικοί μας έχουν ήδη καταφέρει να εξαλείψουν έναν δράστη. Ποτέ δεν θα εκφοβιστούμε από την τρομοκρατία και θα καταπολεμήσουμε αυτές τις επιθέσεις με όλα τα μέσα», είπε ο Κουρτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author