Βαριές απώλειες για τη Ρωσία, έχασε 1.000 στρατιώτες σε μια ημέρα

Estimated read time 1 min read

Σχεδόν 1.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια μόνο ημέρα στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, στην χειρότερη ημέρα για τις ρωσικές δυνάμεις από την έναρξή του, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τα βίντεο από τη ρωσική πλευρά δείχνουν εξάλλου το χαμηλό ηθικό των στρατιωτών και τις πανικόβλητες κινήσεις τους, που φέρνουν ακόμα περισσότερα θύματα.

Σε ένα από τα βίντεο, πιθανότατα από τη Χερσώνα, βλέπουμε πανικόβλητους στρατιώτες να ξεφεύγουν από επίθεση μέσα σε τεθωρακισμένο όχημα. Αλλά και αυτό αναποδογυρίζει και οι στρατιώτες πέφτουν στο έδαφος, ουρλιάζοντας από πανικό. Την ίδια ώρα, η ουκρανική επίθεση γύρω τους συνεχίζεται αμείωτη.









Σε κάθε περίπτωση, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, στην τακτική ενημέρωση για τις ρωσικές απώλειες σε στρατιώτες και σε βαρύ υλικό, αναφέρει ότι την Κυριακή σκοτώθηκαν 950 στρατιώτες. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου οι νεκροί φτάνουν για τη ρωσική πλευρά τους 71.200, πολύ περισσότεροι και από αυτούς στον πόλεμο στο Αφγανιστάν (1980-1988).

Κοντά σε αυτό τον αριθμό πρέπει να υπολογίζουμε τον αριθμό των τραυματιών που μένουν εκτός μάχης, αλλά τις μεγάλες απώλειες της Ρωσίας σε κάθε είδους στρατιωτικό υλικό, από άρματα μάχης, σε εξειδικευμένα οχήματα και από ελικόπτερα και αεροσκάφη μέχρι πυροβόλα.

Οι αριθμοί για τις απώλειες προέρχονται από την Ουκρανία και δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν άμεσα. Η Ρωσία δεν κάνει καμία αναφορά για τις δικές της απώλειες σε στρατιώτες και υλικό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν κέρδη σε περιοχές που κατέχονται από τη Ρωσία. Αλλά την ίδια ώρα η Ρωσία απαντά με μπαράζ πυραυλικών επιδρομών σε κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις, στις οποίες διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων είναι μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας να αντιμετωπίζουν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Πάντως η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 44 από 50 ή περισσότερους πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα μέσα Νοεμβρίου το νέο κύμα στην Ελλάδα, λένε οι επιστήμονες

Πόλεμος στην Ουκρανία – Αντιπερισπασμός Πούτιν για τις ήττες στο πεδίο των μαχών – Τι σημαίνει για την… τσέπη μας η κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Αδιανόητες εικόνες στο Βελιγράδι: Πατέρας – προπονητής τένις ξυλοκόπησε την 14χρονη κόρη του στην προπόνηση!



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author