ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΣΙΤΣΙΠΑ (vids)

Estimated read time 1 min read

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του και παίζοντας σπουδαίο τένις για τρία sets, κόντρα στο Νο2 τενίστα του κόσμου, έφυγε ως σίφουνας για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρέδωσε ένα σκληρό… χωμάτινο μάθημα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον “εκτέλεσε” με 6-3, 7-6(3), 7-5 για να προκριθεί στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Παρίσι.

Απίθανο παιχνίδι από τον 22χρονο πρωταθλητή μας, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έκανε ότι ήθελε στο court και πήρε εκδίκηση από τον Ρώσο, για την ήττα του με 3-0 στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, πριν λίγους μήνες.

 

Στην 8η μεταξύ τους συνάντηση, ο Στέφανος έδειξε σπουδαία ωριμότητα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον 25χρονο Ρώσο και παίρνοντας τη 2η νίκη του στα μεταξύ τους ματς, “σφράγισε” τον ημιτελικό του κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Παράλληλα, εξασφάλισε και την άνοδό του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα ξεπεράσει τόσο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όσο και τον Ντομινίκ Τιμ. Αρκεί, να μην ηττηθεί από τον Γερμανό στον ημιτελικό.

Ο Στέφανος μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον αγώνα, κάνοντας αψεγάδιαστο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι στιγμές, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα όμως, για να αντιμετωπίσει, τον εριστικό πολλές φορές Μεντβέντεφ, που σε κάθε του ευκαιρία προσπαθούσε να “παγώσει” τον ρυθμό. Δεν κατάφερε και πολλά όμως. Έφυγε με μηδέν sets στο σακούλι του, από το Philippe Chatrier.

Βέβαια, φεύγει με ένα -άτυπο- βραβείο. Του πιο… περίεργου σερβίς, απέναντι σε match point. Ο Ρώσος επέλεξε το under arm serve στον τελευταίο πόντο του αγώνα και έκανε πανεύκολη τη δουλειά του Στέφανου, που τον περίμενε… στη γωνία.

 

Μια επιλογή, που δείχνει την πίεση στην οποία έβαλε τον εαυτό του ο Ρώσος, σε αυτό το ματς. Είχε ξεμείνει από λύσεις και αυτήν ήταν η τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια να γλιτώσει το μοιραία.

Ο Στεφ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 winners και 24 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που μέτρησε 44 αβίαστα λάθη και 31 winners. Στατιστικά, που δείχνουν την ανωτερότητα του Τσιτσιπά στο court.

Αν και ο Ρώσος έπαιξε με 67% στο 1ο σερβίς, σε σχέση με το 65% του Έλληνα τενίστα, δεν κατάφερε να γλιτώσει τα τέσσερα breaks που του έκανε ο Νο5 του ταμπλό, στις επτά ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Τρομερό παιχνίδι τόσο on serve, όσο και στα receiving games, από τον Στέφανο, που ολοκλήρωσε το ματς με 75/102 πόντους πίσω από το σερβίς του. Κι όχι κόντρα σε όποιον κι όποιον αντίπαλο. Κόντρα σε έναν από τους καλύτερους receivers του Tour.

Μετά από δυο ώρες και 23 λεπτά, ο Τσιτσιπάς “έκλεισε” το θρίαμβο, γλιτώνοντας περαιτέρω κούραση, αφού επέστρεψε από break πίσω στο 3ο set (2-4). Ο Μεντβέντεφ έδειχνε ότι είχε το πάνω χέρι εκείνο το χρονικό σημείο, όμως με 5/6 επόμενα games, ο Στεφ “κλείδωσε” την πρόκριση.

 

Ο Ρώσος είχε τις ευκαιρίες του και στο 2ο set, όταν επέστρεψε από break πίσω (3-1) και στο 4-5 προηγήθηκε με 15-40 στο service-game του 22χρονου. Παρ’ όλα αυτά, με ζηλευτή ψυχραιμία και αρκετή τύχη, ο Στέφανος έσωσε τα δυο set points και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη για straight sets επικράτηση.

Μάλιστα, στο δεύτερο κατά σειρά set point, η μπάλα χτύπησε στην κορδέλα του φιλέ και πέρασε με αρκετά φάλτσα στο απέναντι court, βοηθώντας τον Τσιτσιπά, μιας και ο Μεντβέντεφ έκανε λάθος στο αμέσως επόμενο χτύπημα.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 

Δημήτρης Χαλιάπας

Πηγή άρθρου www.tennis24.gr

You May Also Like

More From Author