Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέουν κτήρια στη Σμύρνη

Estimated read time 1 min read

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στα βίντεα που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές της κατάρρευσης κτηρίων.


Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, επηρεάστηκαν κυρίως κτήρια στις γειτονιές Μπορνόβα και Μπαϊρακλί.



Ο περιφερειάρχης Σμύρνης ανέφερε πως έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές περίπου 20 κτίρια, ενώ ο κυβερνήτης της πόλης Γιαβούζ Σελίμ Κέσγκερ ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ζωών. Ωστόσο οι εικόνες από τη Σμύρνη, που δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων, μαρτυρούν πως βρίσκεται σ΄ εξέλιξη μια τραγωδία.

smyrni_kat

Πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος

O σεισμός διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε γειτονικές πόλεις όπως και στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αμέσως μετά τον σεισμό, ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Σμύρνης Buğra Gökçe, δήλωσε στο τουρκικό δίκτυο «NTV» ότι ορισμένα σπίτια στη Σμύρνη έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Για τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μurat Kurum πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 40 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα, μόνο, κτήριο, ενώ έχουν απεγκλωβιστεί τέσσερα άτομα.

Ερντογάν: Δίπλα στους πολίτες της Σμύρνης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα. 

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς» ανέφερε ο Ερντογάν.

smyrni_kat1
smyrni_kat2

Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 6,6 στο 14,51 στο Αιγαίο Πέλαγος, 17 χιλιόμετρα από την περιοχή Σεφερχισάρ της Σμύρνης. Το βάθος του σεισμού, προσδιορίζεται στα 16,54 χλμ.

M’ ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε γνωστό πως έως αυτή τη στιγμή (14.30) υπάρχουν πληροφορίες για καταρρεύσεις έξι κτιρίων στις περιοχές Μπόρνοβα και Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Ο ίδιος ενημέρωσε πως ήδη σωστικά συνεργεία, εργάζονται στα ερείπια των πολυκατοικιών που έχουν καταρρεύσει.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για τραυματισμούς και αγνοουμένους, με τις εικόνες από τη Σμύρνη να δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων.

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος: 6,6 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου – Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα

Ένα ολόκληρο χωριό… έπαθε αλλεργία στην Κρήτη – Τι συνέβη

Στις 3 το διάγγελμα Μητσοτάκη – Ανακοινώνει τα νέα μέτρα για την πανδημία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author