Βίντεο από τη ληστεία σε τράπεζα στο Περιστέρι – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Estimated read time 1 min read

Φωτ. Menelaos Myrillas/ SOOC

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε χθες Τρίτη σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, 42 και 58 ετών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Επιπρόσθετα, ο 42χρονος -αλλοδαπός υπήκοος, δραπέτης από φυλακές- κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος -Έλληνας υπήκοος- για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν μεταβεί χθες Τρίτη με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του υποκαταστήματος, επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Αστυνομικοί που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν στο Περιστέρι το όχημα και παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο 42χρονος, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.:

  • περίστροφο με 5 φυσίγγια
  • χρηματικό ποσό
  • είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 58χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χρηματικό ποσό
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου

Σε έρευνα στην οικία του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο όπλο
  • μπαλτάς
  • μαχαίρι

Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

vinteo-apo-ti-listeia-se-trapeza-sto-peristeri-synelifthisan-dyo-atoma0
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος είχε δραπετεύσει στις 20 Ιανουαρίου 2020 από αγροτικές φυλακές, όπου ήταν έγκλειστος για έκτιση ποινής 28 μηνών για τα αδικήματα της κλοπής, αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών για κλοπές.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων,  οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author