Βίαιες προσαγωγές με ξυλοδαρμούς στη Νέα Σμύρνη – Έξαλλοι κάτοικοι βρίζουν από τα μπαλκόνια

Estimated read time 1 min read

Βίντεο με βίαιες προσαγωγές νεαρών από την πορεία της Νέας Σμύρνης, τους οποίους χτυπούν και βρίζουν, υπό τα ουρλιαχτά πολιτών που φωνάζουν στους αστυνομικούς «ντροπή σας» και «αφήστες τους» κατακλύζουν και σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας οργή, αλλά και έντονο προβληματισμό για το πού θα καταλήξει η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Η πορεία διαμαρτυρίας στην Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε ένα νέο αστυνομικό, αποδεικνύει περίτρανα ότι η βία γεννά μόνο βία. Τυφλή, ανεξέλεγκτη, θανατηφόρα.

Την Κυριακή αστυνομικοί χτύπησαν με αγριότητα έναν νέο άνθρωπο που ούτε οπλισμένος ήταν, ούτε απειλούσε τη ζωή τους με οιονδήποτε τρόπο και δύο μέρες μετά ενας αστυνομικός ήταν αιμόφυρτος στο δρόμο και ανεγκέφαλοι -πολίτες μη ένστολοι αυτή τη φορά, με τα ίδια όμως εγκληματικά ένστικτα- απειλούσαν τη ζωή του, ζητώντας «εκδίκηση» για τις πρακτικές που εφαρμόζουν τραμπούκοι – αστυνομικοί.

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, το ίδιο φρικαλέες και αποκρουστικές, το ίδιο επικίνδυνες για την Δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη.

Λίγο αργότερα με τους αστυνομικούς προφανώς φοβισμένους και εξαγριωμένους από αυτό που συνέβη στον συνάδελφό τους, σημειώνονταν βίαιες προσαγωγές πολιτών – νεαρών στην πλειοψηφία τους.

Το διαδίκτυο γέμισε με βίντεο που δείχνουν καρέ-καρέ νέους ξυλοδαρμούς πολιτών από αστυνομικούς.

«Αφήστε ρε το παιδί»

Σε βίντεο που μεταδίδεται αστραπιαία στα social media, άνδρες της  αστυνομίας χτυπούν και τραβάνε ένα νεαρό παιδί που μετά τα επεισόδια στην πορεία έχει κρυφτεί σε παρτέρι πολυκατοικίας. Έξαλλοι με την αστυνομική βία που ασκείται στο παιδί κάτοικοι της Νέας Σμύρνης φωνάζουν από τα μπαλκόνιας τους «αφήστε ρε το παιδί» με κάποιους να «στολίζουν» με απρεπείς χαρακτηρισμούς τους αστυνομικούς. Το παιδί προσπαθεί να αντισταθεί.

Ξύλο και 20  ενάντια σε έναν

Ουρλιάζει μην μπορώντας να αντιδράσει με άλλο τρόπο βλέποντας πλήθος αστυνομικών να χτυπούν και να προσπαθούν να πιάσουν πολίτη .

«Είστε με τα καλά σας;»

Την κοπέλα που διαμαρτύρεται για την σύλληψη του νεαρού χαστουκίζει ένας αστυνομικός ενώ συνάδελφοί του σπρώχνουν και βρίζουν και τους δημοσιογράφους που πλησιάζουν για να καλύψουν το γεγονός αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των αστυνομικών.

Φωτιά πήραν τα social media με τα νέα αυτά περιστατικά υπέρμετρης και αχρείαστης αστυνομικής βίας κατά πολιτών, στα οποία κάποιοι άλλοι απαντούν με τα επίσης σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση στον αστυνομικό και για άλλη μια φορά αρχίζει ο διχασμός και ο «εμφύλιος» στο twitter και στο facebook, με την λογική και τη σωφροσύνη να εγκαταλείπουν το χώρο και τη συζήτηση να εκτροχιάζεται για άλλη μια φορά από την ουσία που είναι η καταδίκη της βίας, που έχει ιστορικά αποδειχθεί, γεννά μόνο βία!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author