Α.Διαμαντοπούλου: Πολιτική προβοκάτσια η παρέμβαση Σόιμπλε

Α.Διαμαντοπούλου: Πολιτική προβοκάτσια η παρέμβαση Σόιμπλε

«Πολιτική προβοκάτσια» χαρακτήρισε η Άννα Διαμαντοπούλου την παρέμβαση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά το χρόνο των εκλογών.

«Είναι μια πολιτική προβοκάτσια, που ωθεί τα δύο μέρη προς τον αποχαιρετισμό», εκτίμησε η Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», προσθέτοντας ότι η ίδια εξοργίζεται με τον κ. Σόιμπλε.

«Εξοργίζομαι με τον κύριο Σόιμπλε, έμπειρο πολιτικό που γνωρίζει καλά τί σημαίνει παρέμβαση ξένου παράγοντα στη λειτουργία της δημοκρατίας μίας χώρας» τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου, που κατήγγειλε πολιτικές παρεμβάσεις της Γερμανίας και σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία.

Η ίδια τάσσεται υπέρ ενός ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, στα πρότυπα της ιταλικής κυβέρνησης που συγκρότησε ο Μάριο Μόντι.

Μάλιστα, επικαλούμενη το μεγάλο αριθμό δεσμεύσεων που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, που θα πρέπει να υλοποιούνται σε σφικτά χρονοδιαγράμματα και υπό αυστηρή επιτήρηση, η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσουν για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Στα πλαίσια αυτά, τάσσεται εναντίον των εκλογών, που «απλώς θα καθυστερήσουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες, ώστε η νέα ηγεσία να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση του κόμματος.

πηγή άρθρου: NewsBomb.gr

You May Also Like

More From Author