Αφγανιστάν: Σύμβουλοι ασφαλείας προειδοποίησαν τον Μπάιντεν για «σοβαρό κίνδυνο» νέας επίθεσης

Estimated read time 1 min read

Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν τον προειδοποίησαν σήμερα ότι οι επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν της αποστολής απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι προειδοποιήσεις αυτές διατυπώθηκαν κατά την συνάντηση του Μπάιντεν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου με συμβούλους εθνικής ασφαλείας, στρατιωτικούς και διπλωματικούς αξιωματούχους μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 92 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι σύμβουλοι είπαν στον πρόεδρο Μπάιντεν ότι είναι πιθανή και άλλη επίθεση στην Καμπούλ, ακόμη κι αν (οι Αμερικανοί) ετοιμάζουν σχέδια για να πλήξουν την οργάνωση ISIS-K, ως απάντηση στο πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπάιντεν έδωσε, μάλιστα, πλήρη εξουσιοδότηση στους Αμερικανούς στρατιωτικούς διοικητές να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος του Χορασάν (ISIS-K), μετά την επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης.

«Οι διοικητές μας ενημέρωσαν τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο για τα σχέδια κατά στόχων της οργάνωσης ISIS-K. Ο πρόεδρος επανέλαβε στους διοικητές ότι τους δίνει την πλήρη έγκρισή του να διεξαγάγουν επιχείρηση και να προστατεύσουν τα στρατεύματά μας, και όλοι απάντησαν ότι έχουν τα μέσα που πιστεύουν ότι χρειάζονται για να δράσουν αποτελεσματικά», ανακοίνωσε σχετικά ο Λευκός Οίκος.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author