Αφγανιστάν – Πώς οι ΗΠΑ εξόντωσαν σχεδιαστή επιθέσεων του ISIS – Απετράπησαν «μελλοντικά χτυπήματα» – Ειδήσεις – νέα

Estimated read time 1 min read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν σε αεροπορική επιδρομή με drone κατά του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K), της τρομοκρατικής ομάδας, στο ανατολικό Αφγανιστάν, σε αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης στην Καμπούλ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 170 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 13 Αμερικανοί.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένας τρομοκράτης, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Μπιλ Ούρμπαν.

Ο Τσιτσιπάς, οι influencers και το εμβόλιο

Νεκρός τρομοκράτης

Οι αρχικές ενδείξεις είναι πως «σκοτώθηκε ο στόχος», συνέχισε ο ίδιος εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σχεδιαστή επιθέσεων.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ δεν είχε λάβει γνώση περί νεκρών αμάχων από την αεροπορική επίθεση. «Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς έγινε η επίθεση

Ένας αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν εναντίον ομάδας που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, η οποία σχεδίαζε «μελλοντικές επιθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα drone, το οποίο απογειώθηκε από τη Μέση Ανατολή, χτύπησε τον στόχο ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο με έναν άλλο συνεργάτη του.

Όπως αναφέρει, δε, το AlJazeera, και οι δύο εκτιμάται πως σκοτώθηκαν.

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν ο τρομοκράτης που σκοτώθηκε συμμετείχε στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σημειώνεται πως ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, διεμήνυσε την επόμενη της βομβιστική επίθεση ότι οι ΗΠΑ θα «καταδιώξουν» το ΙΚ, θα ανταποδώσουν το πλήγμα με «δύναμη και ακρίβεια».

«Θα τους κάνουμε να πληρώσουν» τόνισε. Έχει ήδη ζητήσει να καταρτιστούν και να του παρουσιαστούν επιχειρησιακά σχέδια για να χτυπηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν (ΙΚΧ), πρόσθεσε, λέγοντας πως θα εμπλέξει επιπλέον δυνάμεις εάν απαιτηθεί. «Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα συγχωρήσουμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε» είπε ο κ. Μπάιντεν, απευθυνόμενος στους υπεύθυνους για το μακελειό.

Το τελευταίο μακρύ ζεϊμπέκικο του Άκη
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tovima.gr

You May Also Like

More From Author