Αφγανιστάν – Μπάιντεν: Σκληρή και επίπονη η εκκένωση

Estimated read time 1 min read

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται σκληρά» και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να απομακρύνουν τους Αμερικανούς και τους συμμάχους των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι 33.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα ήδη από τον περασμένο Ιούλιο.
Υποστηρίζει ότι περίπου 11.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Καμπούλ σε λιγότερο από 36 ώρες, χαρακτηρίζοντας την εκκένωση «σκληρή και επώδυνη», ενώ παραδέχθηκε ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενους κινδύνους.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, η επιχείρηση μεταφοράς χιλιάδων Αφγανών από την Καμπούλ θα είναι δύσκολη και επώδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν. «Δεν υπάρχει τρόπος να απομακρύνουμε τόσους ανθρώπους χωρίς πόνο, απώλειες και χωρίς να συμβαίνουν αυτά τα σπαρακτικά γεγονότα που βλέπουμε στην τηλεόραση».

Σημείωσε μάλιστα ότι βασική του προτεραιότητα είναι να γυρίσουν σώοι σπίτι τους όλοι οι Αμερικανοί πολίτες. «Όποιος Αμερικανός θέλει να γυρίσει σπίτι θα πάει σπίτι», δήλωσε.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να γνωστοποιήσει τα σχέδια του σχετικά με το πώς θα πραγνατοποιηθεί η ασφαλής απομάκρυνση τους από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Καμπούλ – Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το πρωτόκολλο πολέμου για τη φυγάδευση πολιτών

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι εκδρομείς, επιστρέφουν και τα μέτρα – Ανακοινώσεις για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους

Υπέροχες εικόνες από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο – Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author