Αφγανιστάν: Η Ουάσινγκτον απειλεί το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Αφγανιστάν: Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν μετά τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοί συνδέονται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Λίγο νωρίτερα η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απογευματινή επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με δεκάδες άλλους Αφγανούς αμάχους, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Συνεχίζονται οι εκρήξεις στην Καμπούλ

Την ίδια ώρα οι εκρήξεις στο Αφγανιστάν συνεχίζονται. Δημοσιογράφοι και αυτόπτες μάρτυρες, ανάφεραν πως νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Καμπούλ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Δύο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι η έκρηξη ακούστηκε από μια περιοχή σε απόσταση 3-4χλμ. από το αεροδρόμιο.

Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει ότι η επιχείρηση εκκένωσης «θα συνεχιστεί»

Μερικές ώρες μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Καμπούλ με δεκάδες νεκρούς, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης αμερικανών πολιτών, ξένων και Αφγανών που τους βοήθησαν θα «συνεχιστεί». «Η Αμερική δεν θα αφεθεί να εκφοβιστεί», επέμεινε. «Δεν θα αφεθούμε να αποθαρρυνθούμε από τους τρομοκράτες. Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει η αποστολή μας. Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση εκκένωσης».

Ο κ. Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας ήρωες που εκτελούσαν «επικίνδυνη και αλτρουιστική αποστολή για τη σωτηρία των ζωών άλλων» τους τουλάχιστον 12 αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα «καταδιώξει» τους δράστες της επίθεσης και πρόσθεσε ότι θα εμπλέξει επιπλέον δυνάμεις του αμερικανικού στρατού αν απαιτηθεί. Διευκρίνισε πως ζήτησε να καταρτιστούν και να του παρουσιαστούν επιχειρησιακά σχέδια για να χτυπηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν (ΙΚΧ), ο βραχίονας του ΙΚ ο οποίος δρα στο Αφγανιστάν.

«Θα τους καταδιώξουμε και θα τους κάνουμε να πληρώσουν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα ανταποδώσει το πλήγμα «με ισχύ και ακρίβεια».

Είπε ακόμη πως διέταξε τους επιτελείς του να λάβουν τα μέγιστα μέτρα για την προστασία των αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι παραμένουν στην Καμπούλ και υποσχέθηκε ότι όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν, θα απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν ως την 31η Αυγούστου, που επιβεβαίωσε πως είναι η προθεσμία αποπεράτωσης της επιχείρησης.

«Δεν θα μας πτοήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν»

Οι ΗΠΑ «δεν θα πτοηθούν» από τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν καθώς τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτές, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στα αγαπημένα πρόσωπα και τους συναδέλφους όλων εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Καμπούλ σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Όστιν. «Δεν θα αποθαρρυνθούμε από την αποστολή που έχουμε αναλάβει», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author