Αφγανιστάν: «Αξιόπιστες πληροφορίες» για επικείμενη επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Estimated read time 1 min read

Φωτ. Twitter/DAVID_MARTINON via REUTERS

Υπάρχουν «πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ οι οποίοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

«Υπάρχει τώρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι’ αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Foreign Office, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες» δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

«Μπορώ μόνο να πω ότι η απειλή είναι σοβαρή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε όσους βρίσκονται εκεί» τόνισε ο ίδιος.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολονύχτιο θρίλερ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λόγω «τρομοκρατικής απειλής»

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κάλεσαν τους πολίτες να απομακρυνθούν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πίεση για την ολοκλήρωση της εκκένωσης χιλιάδων αλλοδαπών και Αφγανών που βοήθησαν τις δυτικές χώρες κατά τη διάρκεια του 20ετούς πολέμου ενάντια στους Ταλιμπάν έχει ενταθεί, καθώς τα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα αναχωρούν από το αεροδρόμιο την επόμενη εβδομάδα (31 Αυγούστου).

Χιλιάδες πολίτες, ξένοι και Αφγανοί, που προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, συρρέουν στην περιοχή του αεροδρομίου με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα αεροπλάνα που αναχωρούν από την Καμπούλ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Τρία μωρά γεννήθηκαν εν μέσω των επιχειρήσεων εκκένωσης

«Απίστευτα μεγάλο πλήθος» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πλήθος ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας προς τους πολίτες τους να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή λόγω της απειλής να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters διπλωμάτης ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κοσμοσυρροή στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, παρά τις προειδοποιήσεις

Καμπούλ: Σταματούν τις επιχειρήσεις εκκένωσης Γαλλία, Βέλγιο

Η Γαλλία δεν θα μπορεί πλέον να απομακρύνει ανθρώπους από το Αφγανιστάν από το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο ανακοίνωσε ότι το Βέλγιο σταματά τις επιχειρήσεις εκκένωσης, έπειτα από τις πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εγγραφο ΟΗΕ: Σκηνικό τρόμου με απειλές και ξυλοδαρμούς από τους Ταλιμπάν

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author