Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τσακώνεται με ψαράδες

Estimated read time 1 min read

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρξε λογομαχία με τους επιβαίνοντες αλιευτικού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του protothema.gr, οι αξιωματικοί του Λιμενικού που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν στα χέρια τους περιγραφές των ατόμων καθώς και τα χαρακτηριστικά του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν και όπως όλα δείχνουν είναι πλέον θέμα χρόνου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του και όσοι ήταν πάνω σε αυτό.

Εικάζεται πως πρόκειται για ντόπιο επαγγελματία ψαρά δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, κοντά στο λιμάνι, ψαρεύουν μόνο τα τοπικά καϊκια, περίπου δέκα στον αριθμό. Απ’ αυτά, τα μισά ασχολούνται αυτή την εποχή ενεργά με την αλιεία και ο καθένας έχει τα «χωράφια» του. Μάλιστα αυτή την εποχή με το lockodown και τις ισχύουσες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και στο ψάρεμα, τα νεύρα των ψαράδων είναι ιδιαίτερα τεντωμένα και δεν λείπουν οι προστριβές και οι διαπληκτισμοί με τις Αρχές.

Βάσει λοιπόν των καταθέσεων που έχει στη διάθεση του το Λιμεναρχείο της Ερέτριας, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής μεταξύ 12.30 και 1.00, το εν λόγω αλιευτικό σκάφος ετοιμαζόταν να ρίξει δίχτυα όταν εμφανίστηκε με τη φουσκωτή του βάρκα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης  προκειμένου να ψαρέψει.




Ο καπετάνιος του αλιευτικού αντικρίζοντας τον, φέρεται να αντέδρασε εχθρικά κάνοντας σβούρες γύρω από το σκάφος του Βαλυράκη για να προκαλέσει κυματισμό και να τον τρομάξει ή να τον πετάξει στη θάλασσα. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο, αφού έπεσε στο νερό ο πρώην υπουργός να πέρασε από πάνω του το αλιευτικό τραυματίζοντας τον σοβαρά με την προπέλα του στο κεφάλι και στο πρόσωπο αλλά και στο χέρι καθώς βρέθηκε με ακρωτηριασμένο δάχτυλο στο αριστερό του χέρι.

Πέρα από τις υπάρχουσες μαρτυρίες, ενδεχομένως να προκύψουν κι άλλες διότι το συμβάν έγινε μέρα μεσημέρι χωρίς ωστόσο να καταλάβει κάποιος από τους αυτόπτες ότι το επεισόδιο μεταξύ των δυο σκαφών θα είχε τέτοια εξέλιξη.

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Ερέτριας γύρω στο 5 το απόγευμα. Ανησύχησε επειδή ο άντρας της είχε καθυστερήσει να επιστρέψει. Στο χρονικό διάστημα των τεσσάρων περίπου ωρών που μεσολάβησε από τη στιγμή που ξεκίνησε για ψάρεμα ο πρώην υπουργός μέχρι το τηλεφώνημα της συζύγου του στο Λιμεναρχείο, το φουσκωτό σκάφος είχε ήδη προσαράξει στο απέναντι νησί και ίσως να είχε φτάσει εκεί και η σορός του Σήφη Βαλυράκη χωρίς όμως να την παρατηρήσει κάποιος διότι η συγκεκριμένη παραλία δεν έχει ζωή αυτή την εποχή. Βρίσκεται στο «Νησί των Ονείρων» αλλά σε ένα σημείο όπου τελειώνει ο δρόμος.

valirakis-_4_


valirakis-_6_

Δεν αποκλείεται οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής και προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, να οφείλονται στην προπέλα του αλιευτικού και όχι του δικού του σκάφος, κάτι που αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Kατά της δίκης του Τραμπ 45 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές

ΗΠΑ: Επαρκείς δόσεις εμβολίων για 300 εκατ. Αμερικανούς έως το τέλος του καλοκαιριού

Survivor: Στον… τάκο Ανθή Σαλαγκούδη, Περικλής Κονδυλάτος και Ασημίνα Ιγγλέζου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author